Dec 18, 2011

He's out for good and you never go near his family again.

Hypätään hetkeksi joululeffojen ulkopuolelle, sillä eilen tuli katsastettua Drive (2011). Ammatikseen autoa ajava mies (Ryan Gosling) tekee rehellisten stunt-töidensä lisäksi öisin salaisia rikollisia ajokeikkoja. Mies ei sotkeudu itse ryöstöihin, mutta toimii ryöstäjien kuskina. Hiljainen mies tulee vähän yllättäen läheisiksi naapurinsa Irenen (Carey Mulligan) ja tämän pojan kanssa. Pian Irenen mies Standard (Oscar Isaac) pääsee vankilasta ulos ja on jälleen ongelmissa. Kun ulkopuolisen uhan kohteeksi joutuvat myös Standardin vaimo ja lapsi, päättää ajaja auttaa häntä. Ryöstökeikka menee kuitenkin pahasti pieleen.


En olisi ikinä tullut menneeksi katsomaan Drivea siitä näkemieni juonikuvausten perusteella, mutta useassa paikassa tätä on kuitenkin hehkutettu niin paljon, että pitihän se mennä itse katsomaan. Odotukseni olivat siis aika ristiriitaiset! Tykkäsin kuitenkin leffasta heti alusta lähtien ja harmittaa, etten itsekään saa kirjoitettua tuosta juonikuvauksesta tarpeeksi tätä elokuvaa kuvaavaa tekstiä. Drive ei kuitenkaan ole vain autolla ajelua, eikä kyseessä ole oikein mikään rikosleffakaan. Siinä on ihan omanlaisensa hieno tunnelma, joka tehostuu upeasti käytettyjen musiikkien avulla. Myös kuvakulmat olivat mielenkiintoisia, eikä leffasta puuttunut yllättävyyttä. Sen tunnelma saattoi muuttua yhtäkkiä aivan erilaiseksi, rauhallinen seesteinen tunnelma vaihtui hetkessä kovaan toimintaan ja veriroiskeeseen. Ryan Gosling ei ole koskaan ollut itselleni mikään erityisen merkittävä näyttelijä, mutta Gosling tekee kyllä tässä hienon roolisuorituksen - vaikka tällä on hyvin vähän vuorosanoja ja muutenkin mies on vähäeleinen! Drive ei ollut mielestäni ihan vuoden paras elokuva, mutta erinomainen leffa kuitenkin ja ansaitsee ehdottamasti paikan jo aiemmin tekemälläni top 5 -listalla.Kuva: listal.com

2 comments:

  1. Mulla oli ihan sama, en meinannut mennä katsomaan kyseistä leffaa ollenkaan koska juonikuvaukset ei oikein saanut kiinnostumaan ollenkaan! Onneksi sitten kaveri ehdotti että mennään katsomaan, muuten olisi jäänyt näkemättä ainakin isolta kankaalta. Enkä oikein usko että elokuva olisi tehnyt minuun niiiin suurta vaikutusta jos olisin sen katsonut vain omalta pikkutelkkariltani :)

    ReplyDelete
  2. Kyllä se elokuvateatterin äänentoisto ainakin oli yksi suurista tekijöistä, miksi leffa oli niin vaikuttava :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...