Sep 20, 2011

No mics, no alarms and the cameras ain't movin'. Big Brother ain't watching us!

Dead Set (2008) on viisiosainen minisarja, joka sijoittuu brittien fiktiiviseen Big Brother -taloon. On häätöäänestyspäivä ja Big Brother -talon edustalla parveilee niin sarjan faneja kuin kuvausporukkaa ja tietysti itse Davina McCall. Davina on juuri vastaanottamassa talosta häädetyn asukkaan, kun yllättäen yleisön joukossa parveileekin riehuvia zombeja! Nämä zombit eivät vain laahusta perässä, ne juoksevat niin kovaa kun pääsevät. BB-asukkaat ovat taloa ympäröivien aitojen sisällä turvassa, mutta myös autuaan tietämättöminä ulkomaailman tilanteesta. Ihmetystä asukkaissa kuitenkin herättää se, ettei taloon enää tule kuulutuksia, eikä kameratkaan enää seuraa asukkaiden liikkeitä.


Alkuun on ehkä hyvä myöntää että kyllä, seuraan Big Brotheria. Alunperin juuri tätä Britti-BB:tä ja myöhemmin olen toki katsonut Suomen kaudet. Jo ajatuksena Dead Setin asetelma on kiehtova, Big Brotherin ohjailemat asukkaat tiukasti eristettynä neljän seinän sisällä ja täysin tietämättöminä ulkomaailman tapahtumista, jossa zombit napostelevat ihmisiä. Hyvän idean lisäksi myös Dead Setin toteutus on mielestäni erittäin onnistunut. Pienestä budjetista huolimatta zombit ovat tyylikkään näköisiä ja muutenkin tässä on tv-sarjaksi harvinaisen laadukasta jälkeä. Aitouden tunnetta sarjaan tuo oikean BB-äänen tekemät talon kuulutukset ja show:n oikea juontaja Davina, joka näyttäytyy sarjassa niin elävänä kuin vähän kuolleempanakin. Lisäksi Big Brother -talo näyttää aidolta ja sen tarjoamia ominaisuuksia myös hyödynnettään paljon: yksisuuntaisia peilejä, kuulutusmahdollisuuksia, kameraseurantaa kaikkialle, erillisiä lukittavia ovia jne. Dead Set tarjoilee hyvää mustaa huumoria ja paljon huumoria Big Brotheria kohtaan, joka ei välttämättä täysin avaudu BB:tä seuraamattomille. Suosittelenkin tätä minisarjaa erityisesti niille, jotka pitävät zombijuttujen lisäksi Big Brother -formaattia edes vähän kiinnostavana. Suomessa minisarjaa ei ole vielä esitetty.Kuva: e4.com

2 comments:

 1. Ah DEAD Set :D
  I saw it in once and it is just funny movie as i like. Nothing news, always the same kind of characters then other zombie movie. But this one is fun. It is somehow the dream of many people (like me) to see a zombie attack (or psychopat serial killer) inside a real TV show ;)

  Nice entertainment.

  ReplyDelete
 2. Yep, this sure is fun to watch! It was great idea to mix reality tv and zombie horror together :)

  By the way, if you like this one, you might also like Ben Elton's book Dead Famous.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...