Sep 25, 2011

Movie Monday #17 - Rakastaa, ei rakasta..

Movie Mondayn haaste tällä viikolla oli kertoa näyttelijästä, josta ei aluksi pitänyt, mutta nykyään tämä kuuluu omiin suosikkeihin. Tuskin yllättää ketään, että tämä on jälleen vaikea kysymys minulle. Jos olen kokenut jonkun näyttelijän ärsyttäväksi, niin ei siitä tunteesta ihan helposti pääse eroon. Moni näyttelijä on kyllä yllättänyt positiivisesti, mutta niihin on suhtautunutkin aika neutraalisti odottaen sitä jotain taidonnäytettä. Joten huijaan taas vähän ja valitsen näyttelijän, joka ei vieläkään ole suosikkejani. En ole koskaan pitänyt tästä näyttelijästä, mutta tyyppi oli kuitenkin ihan kiva yhdessä leffassa!


Richard Gere on aina ärsyttänyt. En osaa edes tarkalleen määritellä mikä siinä on, mutta Gere on jollain tapaa jokaisessa roolissa täysin samanlainen ärsyttävä tyyppi. Romanttisten komedioiden harmaahapsi rikas naistenmies, joka hurmaa kaikki ja hymyilee valloittavasti (köh). Ensimmäinen näkemäni leffa tältä on varmaankin Pretty Woman, joka on ihan ok leffa, mutta Gere on siinä erityisen rasittava. Tarkoituksella on vähän tullut välteltyä tämän leffoja sen ärsyttävyyden vuoksi. Yksi suoritus Gereltä kuitenkin löytyy, joka ei ärsytä niin paljon - kuten kuvastakin voidaan päätellä - tämän rooli elokuvassa Hachiko. Gere oli siinä vain suosiolla tavallinen vanhempi mies, jolla on koira, josta tämä aidosti tykkää. Ei mitään sen ihmeellisempää, tavallinen sympaattinen vanhempi mies. Vaikka leffa ei nyt ehkä mitään hirmuista roolisuoritusta vaatinut, niin osoitti se kuitenkin, että Richard Gere pystyy myös vähän erilaiseen esitykseen.

En siis vieläkään erityisesti pidä Gerestä näyttelijänä (tai varsinkaan tämän joistain roolihahmoista), mutta nyt ehkä uskallan paremmin kokeilla katsoa miehen leffoja ilman ihan hirveitä ennakkoluuloja.


Kuva: accesshollywood.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...