Sep 16, 2011

Movie Monday #16 - Ideologiaa

Movie Mondayn haaste tällä viikolla oli kertoa elokuva, joka on muuttanut jotenkin ajatus- tai toimintatapojani. Tämä taitaakin olla vaikein haaste tähän mennessä. Olen miettinyt tähän vastausta monta päivää, mutta sellaista elokuvaa ei vain tunnu löytyvän. Eihän minulla ole edes mitään ihmeellisiä aatteita: syön yhä lihaa, käyn yhä pikaruokapaikoissa jne. Yritin lähestyä haastetta myös kevyemmältä kannalta, mutta en myöskään ole lakannut käymästä suihkussa suihkuverho suljettuna Psykon takia (kuten eräs tuttuni). En löydä mitään tiettyä elokuvaa vastaukseksi, keksin tähän lähinnä vain jotain yleistä; elokuvat ovat laajentaneet näkemyksiäni monista asioista. Siitä millaista elämä voi olla jossain ihan toisessa ympäristössä, siitä miten erilaisia ihmiset voivat olla ja miten kaikki ei ole niin kuin itse ympärillään näkee. Vaikka suuri osa leffoista on fiktiivisiä, pääsee elokuvien kautta näkemään kuitenkin ihan uudella tavalla eri puolella maailmaa elävien sairaiden, köyhien, rikkaiden, murhaajien, mielisairaiden, tavisten elämää. Elokuvien takia en ehkä ajattele joistain asioista niin mustavalkoisesti kuin nuorempana ja en järkyty helposti oikeastaan yhtään mistään.

2 comments:

  1. Tämän viikkoinen haaste saattaa jäädä multa väliin, oon kans yrittänyt miettiä kovasti mitä tähän vastaisi mutta eipä ole tullut oikein mitään mieleen. Mutta tää sun vastaus oli tosi hyvä ja olen kyllä samoilla linjoilla! Elokuvat ovat avartaneet ihan yleisesti monistakin asioista omaa maailmankatsomustani, tosin tekoihin ei ole tainnut mikään elokuva varsinaisesti vaikuttaa.

    ReplyDelete
  2. Todella vaikea haaste! Olihan tämä vähän "huijausvastaus", mutta en sitten halunnut jättää kokonaan väliin. Mutta niin, eipä nämä asiat mitenkään suorasti ainakaan ole vaikuttaneet tekoihini.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...