Jun 23, 2011

100 Movie Facts About Me - Part I

Ajattelin toteuttaa jonkun aikaa sitten blogeissa kiertäneen 100 asiaa minusta -jutun, tietysti siis kokonaan leffa-aiheilla. Näitä pitäisi tulla yhteensä 20 osaa, katsotaan miten keksimällä keksittyjä viimeiset osat on. Aloitetaan näemmä niillä ensimmäisillä suosikeilla.

Osa 1

1. Ihan ensimmäinen lempileffani oli The Care Bears Adventure in Wonderland (1987). Meillä oli se tv:stä nauhotettuna ja katselin sitä päivittäin. Yhtenä päivänä äiti ei jostain syystä antanutkaan katsoa sitä, mutta sain puhuttua sen ympäri sillä ehdolla, että sitten leffan päälle saa nauhoittaa jotain muuta. Olin sanani mittainen lapsi ja näin tehtiin - ja kyllä harmitti. En ole muuten nähnyt leffaa sen päivän jälkeen, eli viimeksi tätä on tullut katseltua 80-luvulla.


2. Olen aina tykännyt erityisen paljon Liisa Ihmemaassa -tarinoista ja meillä olikin lapsuudessani kasetilla joku piirretty tv-elokuva, josta pidin silloin enemmän kuin Disneyn versiosta. Harmikseni en ole enää keksinyt mikä se olisi voinut olla.

3. Yksi varhaisimpia lempileffojani oli myös Maa aikojen alussa (1988), josta omistin myös kasettikirjan. Siinä oli yksi ihan järjettömän surullinen kohta, jolle saatoin jopa itkeä lapsena.


4. Ensimmäinen muistamani ei-piirretty lempileffa oli Pikku Prinsessa (1939), jossa ihastutti Shirley Temple. Pidin muutenkin mustavalkoisista elokuvista, vastasin joskus ala-asteella kavereiden ystäväkirjoihin lempileffaksi kaikki mustavalkoiset! Suomisen Olli oli myös yksi suosikki, niitä tuli katseltua isän kanssa.

5. Sain joskus lapsena tädiltäni lahjaksi vhs-kasetilla leffan nimeltään Magic Trolls and the Troll Warriors (1993). Se tuli katseltua kaverini kanssa aina monta kertaa peräkkäin, osattiin repliikit sanasta sanaan ja puhuttiin niitä katsellessa päälle. Muistan vieläkin monet kohdat ulkoa, vaikka viime kerrasta on yli 15 vuotta.

2 comments:

  1. Tulikin luettua nää sun movie factsit yhdeltä istumalta. Oli niin mielenkiintoisia! :)

    Mun ensimmäinen lempielokuva oli muutes kans toi Halinalle ihmemaassa. Kulitin nauhan katselukelvottomaksi ollessani lapsi.

    ReplyDelete
  2. Hih, aijaa! Kiva että jaksoit lukea.

    Tuo Halinalle-leffa oli kyllä niin lemppari, vieläkin tätä traileria katsellessa tulee sellainen tuttu lämmin fiilis. Tuli se niin monta kertaa katseltua läpi!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...