Oct 8, 2017

This ain't my first barbeque, son! And it surely won't be my last!

Halloweenin kauhuputken toinen elokuva oli 2001 Maniacs (2005). Joukko opiskelijoita on matkalla Floridaan viettämään villiä kevätlomaa. Matka vie Pleasant Valley -nimisen kyläpahasen läpi, jonne he pysähtyvät tutustumaan paikallisiin, jotka kertovat, että siellä on juuri alkamassa kunnon grillibileet. Nuoret päättävätkin liittyä pormestari Buckmanin (Robert Englund) johtaman joukon juhliin, joista ei tunnu loppuvan ruoka, juoma tai rietastelu. Pikkuhiljaa he kuitenkin saavat huomata, että paikallinen porukka tuntuu olevan vähän vinksallaan, eikä se grillissä kuumentuva liha välttämättä olekaan eläimistä peräisin.


Tämä Tim Sullivanin ohjaama leffa on remake vuoden 1964 elokuvasta Two Thousand Maniacs!, jota en valitettavasti ole nähnyt, joten minkäänlaista vertailua ei nyt ole luvassa. 2001 Maniacs ei ole millään tapaa pelottava elokuva, siinä ei edes yritetä luoda jännittävää tunnelmaa, eikä siinä säikytellä. Sen sijaan se on kunnon splatteri, jossa yritetään kokoajan luoda toinen toistaan verisempiä ja raaempia kohtauksia huumorin saattelemina. Tässä tietyllä tapaa onnistutaankin hyvin, sillä leffan kaupunkilaisnuoria pistetään palasiksi mitä kekseliäimmillä tavoilla. Täytyy vain todeta, että ihan tämän tyyliset splatterit eivät ole oikein makuuni. Minua ei haittaa suolenpätkät ja muut revittelyt, mutta tässä tuo huumoripuoli oli vain kerrassaan tyhmää. En löytänyt tarpeeksi huumoria kylän maalaisjunttien jutuista ja taisin naurahtaa vain kerran tai pari jollekin irtopäälle. Olisin myös toivonut tähän leffaan edes pienen ripauksen jännitystä. Nyt siinä siirryttiin suoraan siihen veriroiskutteluun ilman minkäänlaista tunnelman luomista. Leffasta oli selvästi yritetty tehdä ihan vain kreisi, mutta mielestäni tässä ei sitten toisaalta ollut sellaista taitavaa hullutteluakaan tarpeeksi. Englund oli ihan hyvä roolissaan ja oli tässä leffassa tosiaan sitä kekseliäisyyttäkin, mutta se ei nyt ihan riittänyt ja 2001 Maniacs oli mielestäni lopulta vain aika kehno kauhupätkä.


2 comments:

  1. Tämä on tuolla hyllyssä ehtinyt jo jokusen vuoden pölyttymään. Vaikka Englundin Roope onkin mukana menossa, ja syy siihen miksi leffan ostin, niin en ole saanut sitä kuitenkaan katsotuksi. Jatko-osakin on jo ehtinyt ilmestymään, joten se kertoo aika hyvin sen kauanko dvd on hyllyssä ehtinyt toimettomana köllöttelemään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsehän ostin tämän vasta pari vuotta sitten kirppikseltä, joten nopeastihan se tuli katsottua. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...