Oct 22, 2017

I'll be back and I'm gonna get you!

Halloweenin kuudes kauhu oli The Boogeyman (1980). Lacey näkee lapsena kuinka tämän veli puukottaa makuuhuoneessa hengiltä heidän äidin miesystävän. Nyt 20 vuotta myöhemmin asia yhä vainoaa Laceyta (Suzanna Love) ja tämä päättää mennä ensimmäistä kertaa tapahtuman jälkeen käymään heidän lapsuudenkodissa. Tällä reissulla kuitenkin makuuhuoneen seinällä ollut peili hajoaa ja sen kautta tapetun miesystävän henki palaa takaisin kostoa havittelevana Boogeymanina!


Tämä Boogeyman - Sakset kurkulla on tosiaan Ulli Lommelin ohjaama elokuva. Ulli Lommelista minulla on tasan se mielikuva, että mies on saanut aikaan elokuvan Dungeon Girl (2008), jonka nähtyäni olen halunnut pysytellä kaukana kaikesta, missä tuo mies on ollut mukana. Ostin tämän Boogeymanin kirppikseltä vain kiinnostavan juonikuvauksen vuoksi ja olihan se nimeltäänkin tuttu. Vasta kotona selvisi yhteys Ulli Lommeliin ja hyvä ettei sille käynyt samoin kuin ostamalleni Serial Killer -boksille (katsomatta edelleenmyyntiin). Kiinnostus kuitenkin voitti ja päätin kokeilla miltä ne Lommelin Sakset kurkulla tuntuu. Ja mitä ihmettä, tämähän oli ihan katsottava kauhuelokuva! Se oli mielestäni oikeastaan aika hyväkin, pidin tuosta sen ideasta peilin kautta toimivasta Boogeymanista. Myöskin leffan kuvakulmat olivat toimivia ja musiikit onnistuneita, tunnelma oli sopivan jännittävä koko ajan. Jo ihan alkumetreillä se tosin toi hyvin voimakkaasti mieleen Carpenterin jo pari vuotta aiemmin tekemän Halloweenin ja muutenkin se tuntuu poimineen vaikutteita toisista kauhupätkistä. Erikoistehosteet Boogeymanissa olivat paikoitellen aika kökköisiä, mutta se tuntui vain kuuluvan asiaan ja kuolemat tässä olivat aika näyttäviä. Tiedostan kyllä, ettei The Boogeyman ole mikään kauhun mestariteos, mutta minulle se oli ehdottomasti positiivinen yllätys ja viihdyttävä kasarislasheri! 


3 comments:

 1. Ulli Lommel. None hit wonder...

  ReplyDelete
 2. Kiva kun löysit Lommelin Boogeymanin hyvyyden. Se on tosiaan ihan oiva perusslasheri. Jotkut, aika monetkin, pitävät kaikkia Lommeleita, alkupäätuotantoa myöden, katsottuina ta jopa katsomattomina paskoina, heh :-).. Suosittelen Ullilta myös vuoden-83 Devonsville Terroria, siinä toinen hyvä Lommelin alkupäätutannosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä tyytyväinen, että tuli annettua tälle mahdollisuus!

   Ja kiitos suosittelusta, Lommelin vanhempia leffoja voisin kokeilla jatkossakin. Niistä 2000-luvun pätkistä taidan yhä pysyä kaukana. :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...