Mar 19, 2017

If she is the one who'll break the spell, you must finally learn to love.

Beauty and the Beast (2017) on tarina ranskalaisen pikkukylän asukista Bellestä (Emma Watson) ja lähiseuduilla suuressa synkässä linnassa asuvasta hirviöstä (Dan Stevens). Hirviö on kuitenkin oikeasti prinssi, jonka päälle on langetettu lumous, jonka voi purkaa vain löytämällä tosirakkauden. Lumouksen myötä hirviön lisäksi myös linnan palvelusväki on muuttunut erilaisiksi huonekaluiksi ja esineiksi, jotka voivat puhua ja liikkua. Belle joutuu pelottavan hirviön vangiksi, mutta ystävystyy pian palvelusväen kanssa ja pikkuhiljaa Belle alkaa myös nähdä hirviön lempeämmän puolen.


Suosikkini Disneyn piirretyistä on ollut aina sen ilmestymisestä lähtien Kaunotar ja hirviö (1991). Olen kertonut tämän aiemminkin, mutta sain tuon leffan omakseni vasta melkein 20 vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Tuota ennen omistin siitä vain serkkujen VHS-kasetilta nauhoitetun kopion, jossa kopiosuojauksen vuoksi oli häiriöraitaa ja välillä koko kuva tai ainakin värit katosivat. Katsoin sitä silti, koska olihan kyseessä lempipiirrettyni. Vaikka en leffaa omistanutkaan, omistin sentään siitä  musiikkisadun (siis tällainen) ja hienot barbitkin! Pidin Belleä maailman kauneimpana, hirviötä suloisena ja Gastonia ällöttävimpänä ikinä. Tämänkin olen kertonut jo aiemmin, mutta olen tasan kerran nähnyt piirretyn unen ja se oli painajainen Gastonista! Joten kun kuulin tästä Kaunottaren ja hirviön uudesta live action -versiosta, niin pitihän se heti käydä katsomassa.


Olin jo etukäteen ihan varma, että tulen pitämään tästä leffasta, sillä sen trailerit näyttivät niin hyvältä. Pidin leffasta kuitenkin vielä paljon enemmän. Koko elokuvan ajan tuijotin sitä vain täysin lumoutuneena, se oli oikeastaan ihan täydellinen ja varmasti paras mahdollinen uusintaversio mikä tuosta piirretystä olisi ikinä voitu tehdä. Se näytti hyvin samalta kuin piirretty ja olikin uskomatonta nähdä näiden kaikkien hahmojen ja paikkojen todella "heräävän henkiin". Myöskin tarina oli uskollinen piirretylle, joitain pienen pieniä muutoksia siihen oli tehty, mutta juuri sopivasti. Luin ennen leffan katsomista jostakin arvostelun, jossa kritisointiin sitä, ettei tähän oltu tuotu mitään uutta näkökulmaa tai sitä ei oltu modernisoitu. Onneksi ei oltu, kauhistuttaa ajatuskin jos tätä tarinaa olisi yritetty jotenkin tuoda nykyaikaisemmaksi. Siitä en olisi varmasti pitänyt pätkääkään. Leffasta kuitenkin kohistiin etukäteen sen vuoksi, että Gastonin (Luke Evans) kaverista Töpöstä (Josh Gad) oli tehty Disneyn ensimmäinen selvä homohahmo. En edes jaksa vaivautua kommentoimaan tätä sen enempää, sillä en olisi edes kiinnittänyt asiaan mitään ihmeempää huomiota elokuvan aikana, ellei siitä olisi nostettu niitä turhia kohuotsikoita.


Uusi Beauty and the Beast toi sen hahmoille hieman lisää syvyyttä. Siinä näytettiin niin Bellen kuin hirviön lapsuudesta pieniä palasia, jotka avasivat paremmin sitä, miksi heistä on tullut sellaisia kuin ovat. Kaikki hahmot kuitenkin herättivät täysin samanlaisia tuntemuksia myös tässä elokuvassa. Myös esineet näyttivät hyvältä ja olivat hauskoja sivuhahmoja sekä lauloivat kivasti. Lauluosuudet toimivat tosiaan myöskin erinomaisesti ja Emma Watsonilla oli yllättävänkin kaunis ääni. Onneksi tässä oli mukana ne vanhat tutut biisit ja ne oli vieläpä tekstitetty vanhojen suomennoksien mukaisesti! Myös elokuvan puvustus oli ihan täydellinen. Asut olivat erittäin kauniita ja niin samanlaisia kuin piirretyssä! Hirviöstä oli myös saatu ihan yhtä suloisen näköinen kuin piirretyssä - ja ihan yhtä paljon harmitti, kun se sitten muuttuikin tylsäksi ihmispojaksi. Niin ja se linna, miten lumoavan upean kaunis sekin oli... Tuskin enää tarvitsee edes mainita, mutta tämä vuoden 2017 Beauty and the Beast oli siis mielestäni ihan täydellinen satuelokuva ja suosittelen sitä suuresti.

7 comments:

 1. Olipa ihana lukea arvostelu, jossa eletty näin tunteella joku leffa!!

  ReplyDelete
 2. Tää oli niiin IHANA! Olen samaa mieltä, olin itsekin myyty jo ekassa kipaleessa. Nostalgiaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tekisi mieli mennä katsomaan jo uudestaan :D

   Delete
 3. Minulla ei ole oikein mitään sen kummempia sidoksia Disneyn Kaunottareen ja hirviöön kuin, että sekin tuli joskus muinoin katsottua ja toki pidinkin siitä. Tämä live action-versio kiinnostaa enimmäkseen visuaaliselta kannalta ja Emma Watsonin nukkemaisuus tuntuu istuvan kuvastoon varsin passelisti. Mutta yhtä asiaa en ymmärrä tämän elokuvan kohdalla ja se pätee joihinkin tuleviinkin koska ilmeisesti Pienestä merenneidosta ja Leijonakuninkaasta on myöskin tulossa live-versiot. Muistelisin kuulleeni, että myös Pocahonasista (vai oliko se Mulanista?) olisi tekeillä samanlainen versio ja siihen ei ymmärtääksi pistettäisi mukaan elokuvan lauluja. No mutta kuitenkin, en oikein ymmärrä että miksi? Ei niin etteikö Disneyn animaatioista voisi ihan hyvin tehdä elokuvia oikeilla ihmisillä, mutta mikä trendi tämä nyt on? Onko kaikista vanhoista tv-sarjoista, 10 vuoden takaisista elokuvista ja sarjakuvista jo tehty filmatisoinnit ja niiden remaket kun pitää ruveta tekemään sama animaatioille? Tämä tuntuu mielestäni samalla tavalla turhalta kuin The Matrixin kaavailtu remake ja etenkin Disneyn jo muutenkin näyttävien animaatioiden liveöinti tuntuu vieläkin turhemmalta kun oikeasti, eipä tämä oikeiden ihmisten Kaunotar ja hirviökään vaikuta yhtään sen oikeammalla kuin se animaatiokaan. Ja miten hitossa Leijonakuninkaasta voidaan tehdä ns. oikea versio kun jos siinä ei ole ihmisiä pukeutuneina kissapukuihin tulee se kuitenkin olemaan animaatioa, vain siveltimenvetojen sijaan hiirellä tehtynä.
  Odotettavissa siis Ren ja Stimpy-elokuva Brendan Fraserilla ja Neil Patrick Harrisilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En muuten edes tiennyt, että on tulossa lisääkin live action -versioita Disneyn piirretyistä, mutta salaa jo haaveilin, että kakkossuosikistani Aladdinista tehtäisiin sellainen.

   Mutta jos tämä tosissaan on jonkinlainen trendi, niin ainakin Kaunotar ja hirviö näytti nyt hienosti mallia miten live action -versiointi tehdään onnistuneesti! En oikeasti osaa hirveämmin selittää, että miksi näitä pitäisi tehdä ja miksi esimerkiksi itse pidin tästä kyseisestä leffasta niin paljon. Rohkenen ainakin olla vähän eri mieltä tuosta, etteikö tämä olisi tuntunut oikeammalta kuin piirrosversio. Ei oikealta, koska puhuva kynttilänjalka ym. kaverit, mutta todellisemmalta kuitenkin. Siltä, että ne rakkaat hahmot ja maisemat heräsivät uudella tapaa henkiin. On myös kiva katsella Broadwayllä Lion King -musikaalia, joka ei myöskään varsinaisesti tunnu oikealta, mutta erilailla todellisemmalta. Sitä en ymmärtäisi, jos näitä piirrettyjä haluttaisiin tehdä uudelleen uusina piirrettyinä!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...