Feb 27, 2017

Oscars 2017

Ohi on ja huh, mikä loppuylläri saatiin Oscar-gaalaan mukaan. Kyllä herätti mukavasti, vaikka silmäluomet olivat viimeisen tunnin ajan tuntuneet jo kovin raskailta. Eli gaalahan päättyi tosiaan siihen, että parhaan elokuvan voittajaksi julistettiin väärä leffa. La La Landin väki oli jo lavalla kiittelemässä voitostaan kunnes yhtäkkiä alkoikin sellainen kuhina lavalla, että huh. Lopulta joku kävi sanomassa mikkiin, että sori, oikea voittaja on muuten Moonlight. Sitten lavalla pyörittiin vähän lisää, eikä kukaan oikein tiennyt mitä tehdä ja mihin mennä. Olin itse suoraan sanoen hyvin järkyttynyt tästä, tuo oli oikeasti todella paha moka ja niin kiusallinen tilanne. Tosi ikävää niin La La Landin ihmisille, jotka jo ehtivät riemastua ja sitten pysti revitään käsistä, kuin Moonlightin ihmisille, joiden voitto jäi pahasti sen kohelluksen ja kuhinan jalkoihin. Ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, että tuollaisia mokia pääsee tapahtumaan, varsinkaan näiden tärkeimpien pystien kohdalla. 


Kaikki voittajat löytyvät listattuna eilisestä taulukostani täällä, josta näkyvät myös miten hyvin ne veikkailut sitten menivät. Omalla kohdalla taisi tulla jonkinlainen ennätys, sillä veikkauksistani 16/24 meni oikein! Ehdokkaana olevista leffoista en ollut nähnyt kuin La La Landin, josta pidinkin hyvin paljon. Olin siis ihan mielissäni kaikista sen ehdokkuuksista ja voitoista (joita tuli lopulta 6/14), vaikka en tietenkään voi verrata sitä mihinkään muihin ehdolla olleisiin. Missään kategoriassa ei tullut suuria yllätyksiä, eikä sen suuremmin voittajien puheissakaan. Monet ottivat kantaa USA:n politiikkaan, mutta sekin oli hyvin ennustettavissa. Juontaja Jimmy Kimmel antoi myös oman osansa heti juhlan alussa. Kimmel oli mielestäni ihan pätevä juontaja muutenkin, vaikka tämän jutut eivät ihan joka kerta ehkä täysin uponneet yleisölle. Hauskinta antia oli ehdottomasti Matt Damonin kanssa jatkunut "vihanpito", jota hyödynnettiin moneen otteeseen onnistuneesti. Ohjelmanumeroita oli hyvin vähänlaisesti jälleen kerran, mutta oli kiva nähdä Michael J. Fox ja DeLorean lavalla hetken ajan! Kuluneen vuoden aikana joukosta poistuneiden elokuva-alan tekijöiden muisteluvideo oli surullista katsottavaa, niin moni on nyt poissa ja vieläpä ihan viime hetkillä joukkoon liittyi Bill Paxton (R.I.P.). 


Suomen päässä Teeman selostajat olivat ihan asiallisia (ei ollut Mari Rantasilaa tällä kertaa...), he pysyvät hyvin aiheessa ja vaikuttavat asiantuntevilta. Tosin mietin, että joku saattaisi kaivata punaisen maton osuudelle jotain muotitietäjää kommentoimaan asuja. Kokonaisuudessaan Oscar-juhla oli taas oikein kiva ja sitä jaksoi seurata hyvin läpi yön. Oli kiva taas nähdä tuttuja leffakasvoja, vaikka tuntuukin että vuosi toisensa jälkeen joukosta jää puuttumaan niitä vanhoja kunnon leffatähtiä (ihan vaikka omasta lapsuudestani tuttuja kasari- ja ysäritähtiä). En tiedä eikö heitä vain kuvata, vai jättääkö osa porukasta juhlan väliin. 

Oscar-valvojaistemme maistelumenu 

2 comments:

 1. Tosi kiva postaus aiheesta! Ja sinä ja etenkin kaverisi olette kyllä jotain ennustajia! Törkeät tulokset! Ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna kävi itselle niin, että en tunnistanut yhtä tähtöstä, joka sinne lavalle tepsutteli ojentamaan voittajalle palkinnon...

  Samaa mieltä, että punaiselle matolle kyllä kaivattaisiin enemmän asiaa itse aiheesta (siitä muodista) etenkin kun itse ei sitä osaa sillä lailla katsoa niin olisi kiva kuulla jonkun asiantuntevamman kommentteja.

  Toivottavasti tuosta kömmähdyksestä otetaan nyt opiksi. Jos ei nyt ihan koko suljettu-kirjekuoripolitiikkaa muuteta (tosin sitäkin voisi harkita) niin ainakin tälläiseen tulisi varautua paremmin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omat veikkaukseni eivät yleensä mene kovin hyvin, mutta kaverillani on kyllä joku ihme kyky tietää nämä! Siksi vaikuttikin ihan lupaavalta, että meillä oli ainoastaan kolme eri vastausta. :D

   Todellakin, toivottavasti jatkossa tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta tuollaisia kämmejä ei kävisi. Oscarit on kuitenkin elokuva-alan ihmisille melkoisen tärkeitä palkintoja ja tuntui kamalalta, että joltain riistettiin käsistä jo ojennetut pystit. Ja se, ettei oikea voittaja saanut kokea sitä hetkeä kun jännityksen jälkeen kuoresta paljastuu juuri heidän nimet.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...