Feb 18, 2017

Cool. Cool cool cool.

Miksi kuulin tv-sarjan Community (2009-2015) olemassaolosta vasta kaksi vuotta sen päätyttyä?! Näin tämän vuoden alussa sarjan ensimmäisen jakson ja vain noin kuukautta myöhemmin olin katsellut koko sarjan kaikki kuusi tuotantokautta ja siitä tuli yksi suosikkisarjoistani.


Community on itseasiassa myös pyörinyt Suomen televisiossa nimellä Paluu pulpettiin, mutta siitä itselläni ei tosiaan ole mitään havaintoa. Tämä komediasarja sijoittuu community collegeen (en nyt keksi tälle mitään järkevää suomennosta), jossa muutama opiskelija päättää perustaa yhdessä opiskeluryhmän. Ryhmään kuuluu laittomasti lakimiehenä toiminut Jeff (Joel McHale), entinen aktivistinuori Britta (Gillian Jacobs), kuusikymppinen Pierce (Chevy Chase), kahden lapsen yksinhuoltajaäiti Shirley (Yvette Nicole Brown), leffanörtti Abed (Danny Pudi), urheilijanuorukainen Troy (Donald Glover) sekä hikipinko Annie (Alison Brie). Hieman yllättävästikin tästä sekavasta sakista tulee hyvin läheinen ja he viettävät yhdessä paljon aikaa niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Porukkaan touhuihin sekaantuvat myös koulun erikoinen dekaani (Jim Rash) ja sekopäinen espanjanopettaja Chang (Ken Jeong).


Pidän Communityssa erityisesti siitä, että tämä sijoittuu koulumaailmaan ja siinä on hyvin kekseliästä huumoria. Sarjan parhaita puolia on myös tietysti nämä erinomaiset hahmot. Jokainen näistä on omanlaisensa persoona ja näiden persoonien kohtaamiset saa sitten aikaan aina yhtä jännittäviä sattumuksia. Oma suosikkini porukasta on Abed tämän suuren leffa- ja tv-sarjainnostuksen vuoksi. Abed ei ole erityisen sosiaalisesti taitava ja tämä hakee usein tilanteisiin helpotusta elokuvien kautta. Haastavat tilanteet on helpompi käsitellä kun hyppää jonkin leffasta tutun roolihahmon sisälle. Niin ja onhan ikävä tilanne mukava päättää ihan vaan toteamalla, että kohtaus päättyy nyt! Communityssa viljellään muutenkin todella paljon leffa- ja tv-sarjaviittauksia. Tämäkin puoli tietysti miellyttää itseäni, erityisesti kun usein nämä viittaukset on jostain teini-/koulu-/kasari-/ysärileffoista. Communityssa on myös paljon ihan kokonaisia erityisjaksoja toki perinteisten halloween- ja joulujaksojen muodossa, mutta jotkut jaksot ovat esimerkiksi kokonaan piirrettyjä tai vaha-animaatiota. Jossakin jaksossa päähenkilöt ovat yllättäen muppettinukkeja ja jossakin jaksossa pelataan hyvin tosissaan värikuulasotaa jakson alusta loppuun. Jokainen jakso tuntuu hyvin tarkkaan mietityltä ja loppuun asti viimeistellyltä. Jokainen jakso on oma seikkailunsa. 


Dan Harmonin luomaa Communitya tehtiin tosiaan kuusi kautta. Haluaisin sanoa, että sen taso pysyi yhtä korkealla alusta loppuun, mutta valitettavasti näin ei ole. Sarjasta tuli askeleen huonompi kun neljännen kauden jälkeen sarjasta lähti yksi päähenkilöistä. Viidennen kauden kesken lähti toinen päähenkilöistä ja sen mukana sarjasta lähti rutkasti hyvää fiilistä. Viimeisellä kaudella kesken lähteneen kolmannen päähenkilön jälkeen sarja ei ollut enää lainkaan entisellään. Sarjan hiipuessa kohti loppua olin siis vain iloinen, että se päättyi. Viimeiseen asti sarjassa oli hyviä vitsejä, kekseliäitä jaksoja ja tietysti ne jäljellä olevat hyvät hahmot, mutta pala taikaa kuitenkin lähti aina jokaisen "luovuttajan" mukana. Mielestäni tämä kertookin paljon siitä, miten tärkeässä osassa jokainen päähenkilö ja näiden väliset kemiat olivat. Tuossa DVD-boksilla oli jokaisella levyllä mukana myös paljon blooperseja ja niitä oli ihan älyttömän hauska katsella, koska niissä pääsi näkemään myös sen näyttelijöiden välisen hyvän hengen kuvauksissa. 


Suosittelen siis suuresti Community-sarjaa varsinkin jos pidät runsaasti populaarikulttuuriviittauksilla maustetusta komediasta. Sarjan neljä ensimmäistä tuotantokautta ovat ihan timanttia ja kaksi viimeistäkin erittäin viihdyttäviä. Lempisarjojeni joukkoon ei ihan helpolla pääse uusia tulokkaita, mutta tälle oli tosiaan raivattava tilaa sinne!

4 comments:

 1. Jokusen jakson sieltä ja toisen täältä olen tästä sarjasta nähnyt. Ei ollenkaan hassumpia olleet ne episodit. Chevy Chaseakin oli mukava nähdä, vaikka melkoinen mulkero siviilissä onkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä se Chevyn esittämä Piercekään mikään erityisen mukava mies ole.

   Delete
 2. Oon niin monesti kuullut tästä, aina ajatellut että hei toi on pakko katsoa, mutta mitään en oo saanut aikaisekseni. Nyt on kyllä pakko vihdoin ja viimein alkaa tekemään tämän asian eteen jotain :D

  Kiitti siis vinkistä, ja muistutuksesta mulle! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hienoa, jos tästä hehkuttelusta oli jotain hyötyä! :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...