Mar 4, 2015

These androids were supposed to educate the students!

Class of 1999 (1990) on in ohjaama tulevaisuuteen, kauas vuoteen 1999, sijoittuva elokuva. Kennedy High Schoolia riepottelee lukuiset oppilaiden jengit ja näiden keskinäiset sodat. Koulun uusi rehtori Langford () päättää puuttua asiaan ja hankkii erikoisen professori Forrestin () kautta kunnolla kuria pitäviä kyborgeja opettajiksi kouluunsa. Cody () on juuri nuorisovankilasta vapautunut jengiläinen, joka yrittää pysyä ongelmista erossa. Pian kuitenkin hän saa huomata, että Connorsin () ja muiden uusien opettajien kurituskeinot ovat vähän liiankin raakoja ja Codyn on saatava jengit yhteistoimin taistoon näitä kyborgeja vastaan selvitääkseen koulusta hengissä.


Olen jo vuosien ajan jatkuvasti törmännyt eri yhteyksissä tähän Class of 1999 -elokuvaan. Toisinaan se on osunut silmään 80-90-lukujen high school -leffalistauksissa, joskus se on listattu teinikauhuihin (no joo) ja viime kesänä se ainakin osui eteeni tutkiessani reissua varten Seattlessa kuvattuja elokuvia. Tästä huolimatta en ollut koskaan aiemmin nähnyt kyseistä elokuvaa, mutta nyt vihdoinkin tarjoutui mahdollisuus katsella se. Mielipiteeni elokuvasta kävi selväksi jo sen alkumetreillä: what's there not to like?! On high schoolia, 80-90-lukua, punkkarinuoria, väkivaltaa ja veriroisketta, pahisrobotteja ja vielä Seattlen maisemia! Mukana on myös mielenkiintoisia näyttelijöitä kuten juuri nuo isoimmat nimet McDowell, Keach sekä Grier ja näiden lisäksi lukuisia tuttuja naamoja nuorten joukossa. Sehän nyt on lähes sanomattakin selvää, ettei kukaan tässä kuitenkaan pääse loistamaan näyttelijätaidoillaan ja dialogit ovat aika kökköjä jne. Kaikkia tapahtumia ja juonenkäänteitä ei myöskään välitetä selittää sen kummemmin. Mutta mitäs siitä! Nämä puolet eivät yhtään vähennä elokuvan viihdyttävyyttä. Class of 1999 näyttää erittäin hyvältä niin varhaisen 90-luvun Seattlen ja tulevaisuuden (melkoisen kasarivaikutteisten) punkkarityylien vuoksi kuin myös erikoistehosteidensa puolesta. Elokuva on tehty aika pienellä budjetilla, mutta tämä ei mielestäni mitenkään näy tehosteiden tasossa. Tämä Class of 1999 on itseasiassa jatkoa Lesterin 80-luvun alun Class of 1984 -elokuvalle, tosin ei kovin suoranaista jatkoa, sillä siinä ilmeisesti keskitytään ihan vain koulun jengisotiin, eikä leikitä roboteilla. En siis valitettavasti ole katsonut sitäkään, mutta se siirtyi juuri korkeammalle pakko nähdä -listallani. Class of 1999 ei ole elokuva kaikille, ymmärrän hyvin miksi joku ei siitä pidä ja tiedostan sen heikkoudet. Sille on kuitenkin yleisönsä, johon itse myös ehdottomasti kuulun. Itsehän pidin tätä vain ja ainoastaan erittäin viihdyttävänä pätkänä, joka on hankittava myös omaan hyllyyn!

4 comments:

 1. Tälle on muuten tehty jatko-osakin, jota tähdittää Kickboxer-leffojen jatko-osista ja satunnaisista töllörooleistaan tutuksi tullut Sasha Mitchell. Class of 1999 II: The Substitute onpi tuon leffan nimi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on joo, sekin tarvitsisi varmaankin katsella!

   Delete
 2. Tämäkin on ollut määrä katsoa iät ja ajat, ohjaajan juustomestaritaidot kun ovat kiistattomat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onneksi koskaan ei kai ole liian myöhäistä!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...