Dec 1, 2014

She's not a responsible person.

Taas on edetty siihen aikaan vuodesta, kun tänne blogiin alkaa ilmestyä jouluelokuva-arvosteluita. Aiempien vuosien tapaan täällä käsitellään siis vähintään kaksi jouluelokuvaa viikossa aina jouluaattoon asti. Lisäsin myöskin tuonne yläpalkkiin totuttuun tapaan jouluelokuville omistetun välilehden, josta löytyy kaikki koskaan blogissa tekemäni joululeffa-arvostelut. Tämän vuoden joululeffailun sai aloittaa tuore Joe Swanbergin Happy Christmas (2014). Parikymppinen Jenny (Anna Kendrick) muuttaa joulun alla veljensä Jeffin (Swanberg) perheen luokse asumaan ikävän eroprosessin jälkeen. Jo ensimmäisenä iltana tämä kuitenkin töppäilee humalassa keskellä yötä, jonka jälkeen veljen vaimo Kelly (Melanie Lynskey) ei pidä tätä toivottuna vieraana pienen lapsen kotona. Pikkuhiljaa naiset kuitenkin ystävystyvät ja Jenny auttaa Kellyä taas saamaan kirjoitustyönsä alkuun. Jenny alkaa myös tapailla uutta miestä, mutta parisuhteilu ei suju ihan ongelmitta.


En taida oikein olla tämän tyyppisten elokuvien ystävä. Kaikesta yritetään tehdä hyvin realistista, puhe ja liike takkuilee vahvan improvisoinnin vuoksi ja tuntuu kiusalliselta. (Tämän tyyppiset mumblecore-elokuvat eivät ole helppoa katseltavaa tällaiselle helposti myötähäpeää potevalle henkilölle! Kiusallisuutta näkee ja kokee ihan tarpeeksi arkielämässäkin.) En noin muutenkaan erityisemmin ihastunut tähän Happy Christmasiin, se ei ollut kovin mielenkiintoinen elokuva. Vähän toiveikkaana odotti jotain kiinnostavaa käännettä tai tapahtumaa, mutta sellaista ei tullut ja sitten se elokuva vain loppui. Hahmot olivat vähän turhankin tylsiä taviksia, ne eivät vain herättäneet mielenkiintoa. Ja sitten se joulupuoli. Vaikka elokuvan nimi lupailee jotain hyvinkin jouluista pätkää, niin sellainen tämä ei kyllä ollut. Elokuvassa ei ollut oikeastaan mitään jouluista, mitä nyt välillä näkyi joulukuusta ja näperreltiin paketteja. Joululla ei kuitenkaan ollut tarinan kannalta mitään merkitystä, ihan yhtä hyvin olisi voinut olla vaikka helmikuu. Joulu tuntui lähinnä myyntikikalta, jouluun viittava nimi varmaankin houkuttelee ihmisiä tutustumaan siihen näin joulun alla. Ei Happy Christmas ole varsinaisesti huonokaan elokuva, mutta siinä ei vain ole mitään ihmeellistä!

2 comments:

  1. Kivaa, että luvassa on jouluelokuvia! :) Itsekkin ajattelin keskittyä katselemaan jouluisia pätkiä. Tästä tosin en ollut aikaisemmin kuullutkaan, mutta ei ilmeisesti mitenkään must see ollut. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin olen ihan innoissani siitä, että pääsee taas katselemaan joululeffoja! Olisi kiva törmätä johonkin kunnolla jouluiseen elokuvaan, jota ei ole aiemmin nähnyt. Onneksi on ainakin ne vanhat varmat valinnat, joilla viimeistään pääsee joulufiilikseen. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...