Mar 6, 2013

It is a truth universally acknowledged that when one part of your life starts going okay, another falls spectacularly to pieces.

Bridget Jones's Diary (2001) on Helen Fieldingin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva. Brittiläinen Bridget Jones (Renée Zellweger) on kolmekymppinen ja kyllästynyt sinkkuelämäänsä. Hän haluaa lopettaa tupakoinnin, pudottaa painoa ja löytää elämänsä miehen. Bridget flirttailee ja säätää pomonsa Daniel Cleaverin (Hugh Grant) kanssa, mutta tästä ei tunnu koskaan tulevan mitään vakavampaa. Nainen tutustetaan myös perhetuttuun Mark Darcyyn (Colin Firth), mutta he inhoavat toisiaan heti ensitapaamisella. Elokuvan jatko-osassa Bridget Jones: The Edge of a Reason (2004) Bridget on vakiintunut, mutta on yhä epävarma itsestään ja saa parisuhteen kriisiin omalla epäluuloisuudellaan.


Blogiini päädytään nykyään yhä useammin hakusanoilla romanttinen komedia, joka hieman huvittaa minua. Ne, jotka todella haluavat katsoa romanttisia komedioita, lukisivat niistä varmaankin mielummin jostain muualta. No mutta, minäkin katselisin mielummin jotain muuta kun romanttisia komedioita, joten täysin loogisesti nyt sitten taas kirjoitan niistä. Bridget Jonesit tulivat itselleni tutuiksi alun perin kirjojen kautta. Luin ensimmäisen kirjan jo 90-luvun puolella, ennen kuin ensimmäistä elokuvaa oli edes suunniteltu. Tykkäsin kirjasta, vaikka sen aihe olikin aika kaukainen ala-asteikäiselle lapselle. Päiväkirjamuotoinen kirjoitustyyli ja sen huumori iski kuitenkin minuun harvinaisen hyvin, puhumattakaan erittäin onnistuneesti kirjoitetusta päähenkilöstä. Kun elokuva sitten joitakin vuosia myöhemmin ilmestyi, oli kaikista jännintä tietysti se, että millainen näyttelijä Bridgetin rooliin on nyt sitten saatu. Suureksi yllätykseksi tähän ei tarvinnutkaan pettyä, jenkkinäyttelijätär Renée Zellweger (muutaman kilon painon nostamisen ja brittiaksentin jälkeen) todella on Bridget Jones.


Bridget Jones - Elämäni sinkkuna on mielestäni hyvin onnistunut romanttinen komedia, jopa minä pidän siitä suurimmaksi osaksi. Parasta antia elokuvassa on kirjan tapaan erittäin onnistunut päähenkilö. Romanttisissa komedioissahan naiset ovat usein niitä vähän turhankin täydellisiä ihmisiä, mutta Bridget Jones on oikeastaan kaukana täydellisestä jatkuvine itsensä nolaamisineen, huonoine tapoineen sekä niiden muutamien ylimääräisten kilojen kanssa. Hahmoa ei kuitenkaan ole vedetty hirveästi yli (muistelisin, että kirjassa tämä oli vähän vähemmän koomisempi, mutta sen lukemisesta on niin kauan, että saatan muistaa väärinkin), tämä on lähinnä tavallinen nainen. Sekä Mark Darcy että Daniel Cleaver saavat minut lähinnä raivon partaalle, joka saattaa johtua myös siitä, että molemmat näyttelijät (Firth ja Grant) kuuluvat aika korkealle minua ärsyttävien näyttelijöiden listalla. Darcyn ja Cleaverin tosin kuuluukin ärsyttää, joten tämän voi laskea myös onnistumiseksi. Vaikka elokuvan tarina noudattaakin sitä aika perinteistä romcomien kaavaa - on vähän vaikeuksia mutta lopulta kaikki päättyy onnellisesti - niin se onnistuu olemaan näppärä ihan komedianakin. Päiväkirjamaisuus ei valitettavasti täysin siirry elokuvaan, joten tarina toimii paremmin kirjana. Mutta Bridget Jones's Diary on ihan hyvä elokuva romanttiseksi komediaksi!


Jatko-osa Bridget Jones - Elämä jatkuu on sitten taas oma juttunsa. Siinä missä ykkösosa on oikeasti onnistunut romanttinen komedia, on tämä kakkonen mielestäni aivan sietämättömän huono. Olin nähnyt tämän kerran aikasemmin ja muistelin, etten erityisemmin välittänyt siitä. Muistin väärin. Nyt nimittäin katselin tämän pienissä osissa neljän päivän aikana, sillä se oli aivan liian tuskallista katsottavaa yhteen putkeen. Bridget Jonesista itsestään on tullut ihan äärettömän rasittava ja leffan huumori on kerrassaan kökköistä. Muistaakseni kirjana kakkososa oli kuitenkin ihan hyvä, en tiedä mikä tässä sitten meni niin pahasti vikaan kirjaan nähden! En muista pelastiko kirjassa huonoa tarinaa sen hyvä kirjoitustapa, mutta elokuvassa tarina ei ainakaan toimi. Ja eniten minua tässä elokuvassa ärsyttää ihan jokainen hahmo, ne piirteet mitkä tekivät näistä ykkösessä vielä vähän hassuja tyyppejä, tekevät näistä kakkosessa kerrassaan naurettavia, erittäin huonolla tavalla. Bridget on yhtäkkiä vain tyhmä blondi kun aiemmin tämä oli ihan fiksun oloinen nainen, vaikkakin hieman sähläävä sellainen. Helposti pidettävästä hahmosta tuli lähinnä vastenmielinen. Bridget Jones: The Edge of a Reason on erittäin huono leffa jopa romanttiseksi komediaksi!Kuvat:listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...