Feb 12, 2013

Movie Monday #79 - Kuolema

Tämän viikon Movie Monday -haaste koskee kuolemaa. Kysymys on rajattu käsittämään vain ihmiskuolemia ja tarkoituksena olisi siis vastata eniten itseään järkyttänyt elokuvassa ollut kuolema. Mieleeni tuli ihan ensimmäiseksi tämä seuraava, mutta koska homma paljastuu aivan leffan loppumetreillä, niin:


American History X (1998) sisältää toisenkin järkyttävän kuoleman, joka on leffan alkupuolella. Se on vähän eri tavalla järkyttävä, sitä tekee pahaa katsoa kaikessa julmuudessaan ja tekisi mieli vain peittää silmänsä kun Derek (Edward Norton) asettelee miehen hampaat kadun reunaa vasten. Mutta se kuolema, minkä haluan vastata tähän, on aivan elokuvan lopussa. Itseasiassa juuri se loppukohtaus, kun Derekin veli Danny (Edward Furlong) saa surmansa koulun vessassa. Se saa surulliseksi jokaisella katsomiskerralla, vaikka sitä jo tietää odottaakin. (Ensimmäisellä katsomisella ei muuten osannut odottaa...) Miksi niin piti käydä? Danny oli niin nuori ja juuri ymmärtämässä miten väärin tämän veli oli toiminut ja miten turhaa vihaaminen on. Juuri kun Danny oli löytämässä oikean suunnan, päättyi elämä siihen. Harmittaa. Mutta onhan se hieno ja voimakas päätös elokuvalle, sitä ei voi kiistää.

We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained it must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory will swell when again touched, as surely they will be, by the better angels of our nature.Kuvat: tumblr.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...