Dec 8, 2012

I passed through the seven levels of the Candy Cane forest, through the sea of swirly twirly gum drops, and then I walked through the Lincoln Tunnel.

Toinen joululeffa oli Elf (2003). Joulupukin pajalla tonttujen kanssa kasvanut Buddy (Will Ferrell) saa tietää, että tämä onkin oikeasti ihminen. Jo aikuiseksi mieheksi kasvanut Buddy tahtoo löytää biologisen isänsä ja matkustaa tänä jouluna New Yorkiin Empire State Buildingissa työskentelevän Walter-isänsä (James Caan) luokse. Karu New York on lapsellisen viattomalle Buddylle outo paikka, sillä siellä kaikki ei olekaan vain ihanaa ja yhtä hymyä vaikka joulukin on juuri tulossa. Isäkin tuntuu olevan kiinnostuneempi työstään kuin tutustumaan poikaansa. 


Vaikka olenkin tosiaan tällaisten lapsellisten joulunpunaisten joululeffojen ystävä, välttelin tämän katsomista aika monta vuotta vain yhdestä syystä: Will Ferrell. Will Ferrell kuuluu aika korkealle listallani erityisen ärsyttävistä näyttelijöistä ja mielummin vaan välttelen tätä kokonaan. En edes osaa sanoa mikä miehessä on niin ärsyttävää, mutta tätä on vaan aika tuskallista katsella. Elf päätyi kuitenkin jo muutamia vuosia sitten katseluun ja nyt sitten vielä uudelleen, kun en enää muistanut mitä mieltä olin siitä viime näkemällä. Sitten muistin, että olen kirjottanut leffablogia jo useamman vuoden ja olinkin jo aiemmin kirjoittanut siitä. Enkä voi kyllä ihan allekirjoittaa kaikkea, mitä olin tuolloin kirjoittanut. Will Ferrell nimittäin ärsytti tällä katsomalla melkoisen paljon ja keskittymistäni häiritsi huomattavan paljon se, että toivoin Buddyn roolissa olevan ihan kuka tahansa muu näyttelijä (paitsi Tom Green tai Rob Schneider). Jos kuitenkin pystyy unohtamaan oman ärsytyksen päähenkilöä kohtaan, on leffa noin muuten oikein mukava tarina. Siinä on ihan kiva sanoma ja se on oikein jouluinen, hyvin perinteinen lapsenmielinen jouluelokuva. Huumori on suurimmaksi osaksi hyvin kepeää ja luultavasti erityisesti lapset pitävät tästä. Itseäni miellytti tällä kertaa myös jouluiset näkymät New Yorkista lähinnä sen vuoksi, että pääsin viime vuonna itsekin näkemään jouluista Nykiä ihan paikan päällä. Tästä leffasta onkin helppo sanoa, että kenelle sitä ei suosittele - jos inhoat juuri sitä perinteistä jenkkijouluilua, jätä tämä väliin. Suosittelenkin Elfiä aiemman kirjoitukseni tapaan lähinnä lapsille tai jouluelokuvien ystäville. Mikäli siis Ferrell ei ärsytä ihan niin paljon kuin itseäni!Kuva: thefancarpet.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...