Jun 24, 2012

100 Movie Facts About Me - Part XIII


Osa 13

61. Juhannus on niitä harvoja juhlapyhiä, milloin ei tule juurikaan katseltua leffoja, enkä yhdistäkään mitään leffaa erityisesti juhannukseen.

62. Tykkään katsella leffoja enkkusubeilla, vaikka suomeakin olisi tarjolla. Suomennoksista usein puuttuu jotain olennaisia kommentteja ja vitsejä (jotka ei vaan käänny oikein). Joudun kuitenkin usein katselemaan leffoja aika hiljaisella, niin siksi tekstitykset on kuitenkin kivat.

63. Katselen leffoja yleensä öisin ja asun kerrostalossa, jonka vuoksi siis ne äänet hiljaisella. Kauhuleffojen katselu on kyllä vähän rasittavaa, koko ajan pitää olla sormi valmiina kaukosäätimellä hiljentämässä kirkumiskohdissa.

64. Tajusin ensimmäistä kertaa joskus ala-asteella, että elokuvissa voi olla mokia. Luin kirjastossa jostain nuortenlehdestä Forrest Gumpissa olleesta mokasta (loppupuolella silitysrauta vaihtaa asentoa) ja olin ihan järkyttynyt. Sen jälkeen mokien etsiskely itse olikin erittäin suurta hupia! Jossain vaiheessa (niin siis monia vuosia myöhemmin) olin aika koukussa imdb:n goofs-osioon, mutta nykyään ei enää tule juurikaan lueskeltua niitä.

65. Nuorempana useimmiten makeimmat naurut elokuvateatterissa sai ennen leffaa: THX-tunnarin (yllä hyvä video tästä) jälkeen oli suorastaan tuskaista yrittää pidättää naurua, siis juuri silloin kun saliin laskeutui täysi hiljaisuus.


Osa 12 täällä

5 comments:

 1. Yöllä minäkin aika usein leffoja katselen. Ja tuon ääniongelman kanssa myös painiskellut monet kerrat. Yhteen aikaan minulla oli sellaiset langattomat kuulokkeet, mutta ne penteleet meni rikki ja uusia en ole hommannut sen koommiin. Ehkä pitäisi tehdä niin....

  ReplyDelete
 2. Itsekin olen harkinnut langattomia kuulokkeita, mutta olen kuullut sellaisista lähinnä huonoa palautetta. Ihan liian vaivalloista ottaa selvää, että mitkä olisivat sitten oikeasti hyvät ja kestävät.

  ReplyDelete
 3. Minulla elokuvien katselu sijoittuu pääosin iltapäiviin ja alkuiltaan, sillä lähes poikkeuksetta töiden takia on mentävä aikaisin nukkumaan. Joten sinänsä ongelmia äänenvoimakkuuden kanssa ei ole. Tosin minulla on yleensä televisio sen verran hiljaisella muutoinkin, että eipä sen volyymia tule iltaisinkaan vaihdettua. Kuulokkeiden avulla katseleminen on todella epämukavaa, sillä samoin kuten 3d-lasit, ne tuntuvat olevan vain tiellä.

  ReplyDelete
 4. Minä taas pääsen töistä aina vasta puoliltaöin, joten leffailut tapahtuu joko töiden jälkeen tai sitten ennen töihin lähtöä. En vaan oikein osaa katsella aamupäivisin leffoja, niin siksi ne painottuu sinne yöhön.

  Tuokin vähän kyllä mietityttää, että osaisinko edes olla kuulokkeet päässä leffaa katsoessa. Ei viitsisi ihan hirveitä sijoittaa (jolloin ne voisikin olla ne hyvät ja kestävät), jos ei tulekaan käytettyä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...