Mar 5, 2018

Oscars 2018

Juhlinnat on taas ohi ja Oscar-pystit on nyt ojennuttu jo 90. kertaa elokuva-akatemian valitsemille voittajille. Voittajat päivitin tuttuun tapaan eilen julkaistuun veikkaustaulukkoon ja veikkauksien osalta voin vain todeta, että tuttuun tapaan meni sekin. Onnistuin veikkaamaan oikein 11/24 ja kaverini taas tiesi aika huikeat 19/24! Pari pistettä lisää olisin voinut saada jättämällä vastamatta omia henkilökohtaisia suosikkejani (esim. Loving Vincent, Disaster Artist), mutta halusin silti ns. antaa ääneni niille. James Francoon kohdistuneiden ahdistelusyytteiden vuoksi en enää uskonut tuon Disaster Artistin mahdollisuuksiin edes käsikirjoituksen osalta, muita ehdokkuuksia sille ei sitten annettukaan. Animaatiosta taas voiton nyt vie aina Disneyn/Pixarin uusin, oli se mikä tahansa ja sen vuoksi harmittaakin Loving Vincentin puolesta. Enkä nyt yhtään väheksy Cocoa, se voi olla oikein hyvä myöskin. Parhaan leffan pystin kohdalla uskoin aika vahvasti The Shape of Waterin voittoon, mutta silti menin veikkaamaan Three Billboardsia. Ei olisi pitänyt katsoa miten Golden Globeissa kävi! 


Juontajana toimi viime vuoden tapaan jälleen Jimmy Kimmel, joka on sellainen aika varma ja turvallinen valinta. Vähän ilkikurista läppää, mutta ei pahaa ilkeilyä. Ymmärrettävästi paljon esillä oli myös Me Too/Time's Up -kampanjat, joita käsiteltiin jo punaisella matolla kuten myös alkuspiikissä ja myöhemmissäkin puheenvuoroissa. Naispääosan voittaja Frances McDormand piti melkoisen mahtipontisen ja tunteikkaan puheen naisten kunnioittamisesta elokuva-alalla ja pyysi jopa kaikkien kategorioiden naisehdokkaita nousemaan seisomaan yhdessä. Noin muuten kiitospuheet olivat aika tasaisen tavallisia, mitään erityistä niistä ei jäänyt mieleen. Parhaan elokuvan pystin tulivat muuten viime vuoden tapaan jakamaan Faye Dunaway ja Warren Beatty ja olikin varsin hyvä, ettei sitä viime vuoden voittajasekoilua yritetty vain lakaista maton alle, vaan siitä heitettiin vitsiä useampaankin kertaan. 


Omia henkilökohtaisia lempihetkiäni gaalassa olivat koostepätkät vanhoista Oscar-elokuvista. Olen aina pitänyt näistä vanhojen muisteluista Oscareissa, sillä minulle Oscar-gaala on eniten juhla elokuvalle, eikä pelkkä palkintotilaisuus. Oli hienoa nähdä pätkiä niistä lukuisista upeista elokuvista, joita on näiden kuluneiden 90 vuoden aikana huomioitu ehdokkuuksilla ja voitoilla. Näiden pätkien näkeminen suorastaan herkisti ja taisin henkäistä ääneenkin, että olipas siinä paljon hyviä elokuvia. Samoin olisi hienoa yhä nähdä Oscar-yleisön joukossa vanhoja kunnon elokuvatähtiä, mutta harmillisen vähän niitä siellä on. Totean tämän joka vuosi, myönnettäköön! Yksi lempihetkistäni oli myöskin se kun (mahtavan Pearl Jamin) Eddie Vedder ilmestyi lavalle laulamaan kitaransa kanssa, vaikka se olikin se surullinen kuluneen vuoden aikana menehtyneiden muisteluhetki. Kaiken kaikkiaan tämän juhlavuoden Oscar-kekkerit olivat oikein onnistuneet, hieno ja tunnelmallinen juhla oli! Myöskin Suomen selostamossa oli jälleen asiallinen meno. 

Kisastudion herkut

2 comments:

  1. Minäkin pidin niistä videomontaaseista ...ensialkuun. Sitten jossain vaiheessa ne kävivät jo vähän puuduttaviksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minusta niitä olisi voinut olla vielä vähän lisääkin! :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...