Jun 29, 2016

But you yada yada'd over the best part.

Pitkästä aikaa on vuorossa uuden dvd-hankinnan esittely! Uusia leffoja on kyllä tupsahdellut hyllyihin lukuisia, mutta esittelyt ovat jääneet väliin syystä tai toisesta. (Esim. siksi, että tässä on sellainen pieni "myy kaksi asuntoa, osta yksi asunto" -projekti ja leffat ovat sen vuoksi harmillisesti vähän missä sattuu.) Ehkä palaan joihinkin hankintoihin kuitenkin jossain välissä, ainakin parhaat palat kaipaisivat mainintaa.  Mutta nyt kuitenkin on esittelyn paikka, sillä vihdoinkin hyllyyni päätyi (ei-piirretyistä) sitcom-sarjoista parhain:


Seinfeld! Katselin tätä ysärillä hyvin innokkaasti tv:stä ja sarjan loputtua vuonna 1998 jäi iso ikävä. Uusintojahan tästä pyörii aina silloin tällöin ja satunnaisia jaksoja olen katsonut tämänkin vuosituhannen puolella, mutta halu nähdä koko sarjan alusta loppuun on kasvanut vuosi vuodelta. Tässä boksissa on tosissaan 33 levyllistä viihdettä: kaikkien äärimmäisen hauskojen 180 jakson lisäksi tässä on yli 104 tuntia ekstramateriaalia (dokumentteja, kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia, mokia...) ja kokonainen bonuslevy näyttelijöiden jälleennäkemisestä sarjan päätyttyä. Tässäpä erinomaista viihdettä vähäksi aikaa!

11 comments:

 1. Replies
  1. Niin on! Olen niitä yksittäisiä kausia harkinnut aiemmin, mutta onneksi tämä kokoelma oli näin hieno, vie kuitenkin hyllytilaa huomattavasti vähemmän.

   Delete
 2. Ymmärtääkseni tuon boksin ekstrat ovat samat kuin erillisten kausijulkaisujen, joten jo ne omaavana en saisi tuosta muuta uutta kuin kannet. Mutta paketti on hieno ja olen samoilla linjoilla Seinfeld-sarjan hyvyyden kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tietoa ei ole, mutta hyvin todennäköisesti ekstrat on samat. Onkohan tuo reunion-bonuslevykin esim. ysikauden mukana?

   Delete
  2. Ysikaudella on reunion-dokkari: Scenes from the Roundtable jossa tiedä sitten kauan sarjan päättymisen jälkeen pääporukka (mukaan lukien Larry David istuskevat jutustelemassa sarjasta. Nuo kausien levythän ovat aivan täynnä ekstroja pilalle menneistä kohtauksista poistettuihin, animaatioista kässäreihin, easter eggeistä moninaisiin muistelupätkiin (esim. The Last ja jossa Jerry Seinfeld kuljeskee puistossa puhumassa viimeisestä kaudesta). On ohjaajien, tuottajien, vieraiden haastatteluita ja kommenttiraitoja vaikka kuinka.

   Delete
  3. Kuulostaa siltä, että samat on niilläkin levyillä. Mahtavaa, että sarjasta yleensäkin löytyy noin paljon kaikkea lisämateriaalia!

   Delete
 3. Itsekin katsoin Seinfeldit aika äskettäin uusiksi ja olin kyllä yllättynyt kuinka hyvin ne toimivat vielä nytkin. George on niin paras!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pari jaksoa katsottu heti eilen ja kyllähän se vain toimii. Niin ja George on todellakin ihan huippu!

   Delete
 4. Missä näkyy Seinfeldistä uusintoja? En nää koskaan muuta kuin Frendien, Simpsonien ja Frasierin uusintoja. Vai onko se vain, että elän vieläkin kolmen kanavan todellisuudessa.

  Seinfeldin fania minusta ei saa, vaikka millä yrittäisi, mutta pitäisin sen esittämistä silti ihan asiallisena ottaen huomioon, että sitä pidetään aikamoisena monumenttina TV:n historiassa. Se jää vielä kollektiivisesta tajunnasta pois paljon nopeammin kuin muut. Koen, että voin sanoa näin, koska en ole itsekään mikään nuorisoa paheksuva vanha setä, vaan just yksi niistä, jotka ovat syntyneet aivan liian myöhään sarjaa varten.

  Tiettyhän sitä on helppo katsoa netistä, jos tahtoo, mutta ei se kokemus ole sama, koska eikö juuri parhaat tv-sarjalöydöt tee vahingossa vetelehtiessä TV:n äärellä ja antaessa kanavan tehdä päätökset omasta puolesta? Hyvin ajoitettu esittämisaika toimii myös eräänlaisena testinä, palaako katsoja enää astialle. Sitä paitsi mulla loppuu nettikatselussa kärsivällisyys ja lähen vaeltamaan muille sivuille liian helposti. Sitten "kuuntelen" jakson loppuun, mutta ei se efekti ole sama.

  No niin, se siitä vuodatuksesta. Hieno paketti. Olen ihastellut usein kaupassa ihan silkasta julkaisun uljaudesta.

  -Lasse. Hei vain.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän pyörii nytkin jollain vitosella tai jimillä

   Delete
  2. Joo kyllä nämä minunkin mielestä pyörii tälläkin hetkellä "jossain".

   Tuntuu vaan, että joillakin kanavilla tv-sarjojen esittämisessä ei ole mitään logiikkaa (ainakaan sellaista, josta saisin itse kiinni). Välillä sarjasta tulee monta jaksoa peräkkäin ja sitten seuraavana päivänä tuleekin joku ihan toisen kauden yksittäinen jakso ja sitten taas uudestaan samat jaksot kuin eilen. Sitten sarja lopetetaan kokonaan hetkeksi ja vähän ajan päästä aloitetaan alusta, tai vaikka viimeisestä kaudesta jos huvittaa. Ei oikein ole mahdollisuutta katsoa jaksoja oikeassa järjestyksessä, puhumattakaan siitä, että katselisi koko sarjan alusta loppuun.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...