May 24, 2016

Well, my friends and I would like to party with five of your girls upstairs in Porky's Pen.

Porky's (1981) on herra Porkyn pitämä floridalainen strippibaari. On vuosi 1954 ja teini-ikäisten kaverusten mielessä ei pyöri juuri muu kuin naiset ja seksi. Tärkeää on saada koko kaveriporukalta neitsyys pois, mukaan lukien hieman hyvin epätoivoinen Pee Wee (Dan Monahan). Koulussa tirskistellään tyttöjen suihkutiloihin ja yritetään rahalla saada niin strippibaarin yksityisesityksiä kuin maksullisiakin naisia.


Jostakin syystä näissä 80-luvun alkupään teinikomedioiden suomennoksissa on päätetty nostaa lämpötilaa, edellisen arvostelun leffa kun oli Kuumat kinkut, niin Porky's taas tunnetaan nimellä Kuuma nuoriso. Porky's ei itseasiassa ole mikään erityinen teinikomediasuosikkini, vaikka sekin on kyllä viihdyttävä. Osaan vain nimetä lukuisia huomattavasti parempiakin ja monipuolisempia hauskuutteluja 80-luvulta. Porky's pelaa oikeastaan vain seksivitseillä ja (vaikka näihin teinikomedioihin aika olennaisena osana sellainenkin kuuluu) se käy jo hieman yksitoikkoiseksi. Porky'sissahan tosiaan eletään 50-lukua, joten tämä eroaa siinä mielessä muista kasarileffoista. Tämä onkin ihan kiinnostavaa, 50-luku kun usein tuodaan esille aika siveellisenäkin aikana ja tässä elokuvassa tosiaan kaikki on hyvin avoimen seksuaalisia (niin oppilaat kuin koulun henkilökuntakin). Eiköhän todellisuudessa ainakin nuorison jutut ole kuitenkin olleet aika samanlaisia vuosikymmenestä toiseen. Porky's on ihan hauska teinikomedia, suosittelen räävittömän huumorin ystäville.

2 comments:

  1. En ole koskaan pitänyt Porky's-elokuvista. Tyypillisiä himokas nuoriso tirkistelee-puuduttavuuksia. Joskin jonkinlaista kunniaa annan siitä, että tämä elokuva on ollut se lajityypin esikuva jota lähes kaikki muut paitsi ne muka romanttisemmat teinielokuvat (esim. Sinussa on se jokin) ovat sittemmin imitoineet ja mitäpä muutakaan American Piet ovat kuin uusia Porky's-osia. Joten vaikka tämä ansaitsee hatunnoston elokuvamaailmaan tekemällään vaikutuksella, niin ei se silti ollut hyvästä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä vain, esimerkiksi juuri tuossa mainitsemassasi American Piessa näkyy Porky'sin vaikutus selvästi. (Pidän tosin enemmän American Piesta.)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...