May 22, 2016

All I need are some tasty waves, a cool buzz, and I'm fine.

Varsin julkinen guilty pleasureni on teinileffat. Pidän monien vuosikymmenien teinileffoista, mutta sydämeni taitaa sykkiä kaikista eniten kasarimeiningille. Niitähän silloin esiteininä 90-luvun puolivälissä tuli katseltua. Ja toki kymmeniä ja kymmeniä kertoja sen jälkeenkin. Jostakin syystä en kuitenkaan ole kovin montaa kasariteineilyä arvostellut täällä blogissa! Hyllystäni löytyy ihan mittava määrä näitä kasarihelmiä, joten aikomuksenani olisikin tässä kesän aikana katsella niitä niin paljon kun vain ehdin. Tavoitteena olisi myös esitellä mahdollisimman monta niistä täällä blogissakin - lyhyesti ja kepeästi, kuten teemaan sopii.


Fast Times at Ridgemont High (1982) sijoittuu kalifornialaiseen kouluun sekä ostoskeskukseen, jossa oppilaat ovat töissä koulun ohella. Nuorten elämä tuntuu pyörivän vain seksin ja päihteiden ympärillä, mutta esimerkiksi Stacy () alkaa haikailla romantiikankin perään. Samalla Mr. Hand () yrittää takoa oppia huumehörhöoppilaansa Jeff Spicolin () päähän.


Tämä Kuumat kinkut on yksi suurimmista suosikeistani kaikista 80-luvun teinikomedioista. (Saatan muuten toistaa kyseisen lauseen aika monen elokuvan kohdalla.) Monelle tulee tästä elokuvasta ensimmäisenä mieleen Sean Penn tuona pössyttelijäsurffarina, mutta - vaikka Penn onkin erinomainen roolissaan - se ei mielestäni edes ole parasta tässä elokuvassa. Tässä on lukuisia hyviä ja mielenkiintoisia hahmoja; epävarmoja teinityttöjä ja -poikia, jotka yrittävät selviytyä koulusta ja kaikesta siitä nuoruuden ihmissuhdedraamasta. Tuttuja kasvojahan tässä leffassa on muuten pilvin pimein ja moni onkin tämän jälkeen siirtynyt ns. vakavasti otettavimpiin rooleihin. Elokuvan (ja kirjan johon se perustuu) on kirjoittanut loistava , mies, jolla on näppinsä pelissä hyvin monessa lempijutussani. Vaikka Fast Timesissa onkin paljon liioiteltua komediapuolta, niin elokuva on samalla hyvin aidon tuntuinen. Mitään varsinaista juontahan tässäkään ei ole, leffa on kevyttä hauskuuttelua alusta loppuun. Suosittelen 80-luvun teinikomedioiden ystäville erittäin suuresti. (Ja siis onhan tuo Kuumat kinkut nyt vain kerrassaan mahtava suomennos!)

4 comments:

 1. Oi, tämän haluaisin nähdä uudestaan! Varmaan viisi vuotta mennyt edellisestä kerrasta. Täytyy tunnustaa, että itselläkin on päällimmäisenä jäänyt mieleen juuri tuo Sean Pennin hönömäisyys :D Sean Pennissä on tässä paljon samaa mitä Wayne's worldin pojissa, samanlainen herttaisen pöljä olemus. :D

  Oma lempi teinileffojen guilty pleasureni on ysärileffa Kauhun oppitunnit (The Faculty). Nolo ja viihdyttävä. Ja uskomattoman siloposkinen Elijah Wood! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauhun oppitunnithan on ihan mahtava! :D Kirjoitin muuten siitä reilu vuosi sitten jos kiinnostaa lukaista :) http://just-a-movie.blogspot.fi/2015/02/everyones-been-acting-really-weird.html

   Delete
 2. Mukava elokuva. Ajan myötä on kyllä ruvennut hieman tuntumaan ikävältä se kuinka tämän annetaan kaikin puolin ymmärtää olevan jokin Sean Pennin soolotuotos ja siten muut eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Toki Pennin esiintyminen on tässä mainiota ja se tuntuu vain korostuvan syystä että nyttemmin häntä on todella vaikea kuvitella tälläiseen elokuvaan ja tuollaiseen rooliin.

  Omat teinileffasuosikkini ovat näin enempää miettimättä Vaihdetaan vapaalle Ferris ja The Breakfast Club. Niin ja My Science Project, jota tosin en ole koskaan ajatellut ns. teinileffana, vaikka sekin sijoittuu koulumaailmaan joka on aika vaadittu seikka näissä elokuvissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, allekirjoitan täysin kommenttisi Pennistä.

   Tuota My Science Projectia en muuten olekaan koskaan nähnyt! Pitää joskus katsoa sekin.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...