Mar 13, 2016

Leffahylly 2016

Koska vuoden ensimmäinen elokuva-arvostelu odottaa vieläkin suurta inspiraatiota, niin voisin taas hieman esitellä leffahyllyjäni. Niitähän on tullut näytettyä muutamaan kertaan täällä, täällä, täällä sekä täällä. Lisäksi olen monet kerrat harmitellut sitä, että hyllyyn ei enää mahdu mitään. No, tulin keksineeksi jonkinlaisen ratkaisun, jolla sain jatkoaikaa hetkeksi. Kaikki leffat ovat siirtyneet epämääräisistä pinoistaan hyllyyn, kas tässä:Esittelen tuossa alempana hieman tarkemmin noita hyllyjen yläosastoja, joissa on kaikenlaista leffasälää. Yllä olevassa kuvassa ovat kuitenkin ne vanhat tutut kaksi leffahyllyä, jossa elokuvat ovat nätisti aakkosjärjestyksessä. En tiedä erottuuko tuosta kuvasta (nämä saa muuten klikattua suuremmaksi), mutta osa leffoista törröttää vähän ulompana. Ne on sellaisia leffoja, jotka pitää katsella joko syystä, että ne ovat a) uusia hankintoja tai b) olleet hyllyssä niin pitkään, etten muista oliko ne säilyttämisen arvoisia. Laitteistosta sen verran, että siinä on juuri sopivan kokoinen televisio, halpis dvd-laite, Pleikkari 3 ja joku kiva mediasoitin. Hyllyjen välissä roikkuu hieno lahjaksi saatu Back to the Future -taulu (siitä on vähän blurrailtu nimeäni ja syntymäaikoja). Ja tosiaan se uusi tilaratkaisuni on sellainen, että siirsin hyllystä (lähes) kaikki tv-sarjat/musiikki-dvd:t/pelit muutaman kymmenen sentin päässä olevaan laatikostoon, jonka tajusin nyt vasta olevan juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Pari tärkeintä sarjaboksia jäi vielä leffahyllyn alimmalle hyllylle, saavat kyllä häädön sitten kun leffamäärä taas kasvaa. 


Sitten on aika tutustua roinaosastoon, eli luodaan katseet vasemmanpuoleisen hyllyn yläosaan (kuva alla). Ihan ylhäältä löytyy vasemmalta alkaen kaksi McDonald'sin Batman Forever -aiheista lasia! Näitä oli myynnissä joskus silloin vuonna -95 ja koska olin kymmenen vuotiaana varsin kova Jim Carrey -fani, oli se Arvuuttaja-lasi saatava itselle. Pienellä kotipaikkakunnallamme ei vain ollut Mäkkäriä, niin sitähän piti lähteä metsästämään isommista kaupungeista. Harmi vain, että lasi vaihtui myymälöittäin, niin sitä ei ihan ensimmäisellä yrittämällä saanutkaan. Vanhemmille vain kiitos kyydeistä ja kärsivällisyydestä! Ihan hiljattain tuo vanha lasi saikin kaverin, kun onnistuin löytämään kirppikseltä Kaksinaama-lasin parilla eurolla. Näiden vieressä on pari Elm Street -shottilasia, jotka on ostettu Kukunorista joskus muinoin. Oscar-patsaan olen ostanut Filmpark Babelsbergista vuosia sitten. Betelgeuse on New Yorkin turistikaupasta ja Gizmo joululahja kaverilta. Takarivissä on New Yorkin Bubba Gump -ravintolasta lasi, Hollywood Boulevardilta ostettu filmikela, Krueger-figuurin hieno laatikko sekä erinomaisen The Munsters -sarjan arkkuboksi. Alemmalla hyllyllä näkyy ensimmäisenä Ghostface, joka tuli Scream 4 -leffan mukana. Etualalla on lahjaksi saadut minifiguurit, toinen The Fly -lego ja toinen on Nightmare Before Christmasista. Oikeassa reunassa on King Kong -lumipallo, joka on ostettu tietysti Empire State Buildingista. Taka-alalla on sitten nuo lahjaksi saamani Clerks-hemmot revittynä paketeistaan. 


Oikealla olevan hyllyn päällä näkyy etualalla nuo hienot Universalin hirviöt. Takaa löytyy pari pisimpään hyllyssä ollutta esinettä, eli Heathers-elokuvan hieno koulunkaappiboksi, The Rocky Horror Picture -show'n huuliboksi jaLord of the Rings -sormustaulu. Hieman edempänä on tuliaiseksi saatu The Godfather-shottilasi, jonka sisällä on newyorkilaisesta leffateatterista ostettu jawbreaker-karkki! Sen vierellä on hieno Moose Mug, joka on tietysti tuttu Joulupuu on kärvennetty -elokuvasta. Viimeisenä on pari saamaani Evil Dead 2 -figuuria, toinen on Deadite Ash ja toinen Henrietta. Alemmalla hyllyllä on New Yorkin musikaaleista saatuja mukeja: yksi The Addams Familysta, yksi The Lion Kingistä ja yksi Wickedistä. Sitten on lahjaksi saatu Freddy Krueger -figuuri, joka sekin on vihdoin päässyt boksistaan ulos. Keskellä näkyy Bavaria Filmstadtista ostettu Neverending Storyn Falkor. Oikeassa reunassa on New Yorkista tuotu Frendien Central Perk -muki, joka on muuten täynnä Simpsons-legoja, jotka eivät harmillisesti ole vielä löytäneet paikkaansa. Takana näkyy San Franciscon naamiaskaupasta ostettu Elm St. -kyltti ja newyorkilaisesta sarjakuvakaupasta ostettu Trick'r'Treat -figuuri. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, on vielä laivalta ostettu Homer Simpson -pehmolelu. Ottaisin muuten mielelläni lisääkin elokuvaroinaa hyllyihini, mutta hyvät löydöt ovat aika harvinaista herkkua. Nämäkin on hankittu monien vuosien aikana (no ensimmäinen taitaa olla se 1995 ostettu muki!) ja suurimmaksi osaksi ulkomailta. Sellaista kuuluu hyllyyn nykyään!


8 comments:

 1. Minultakin löytyy tuommoinen Mickey Dees Kaksinaama-lasi tuolta keittiön kaapista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo lasit on mielestäni harvinaisen hienoja ollakseen vain "mäkkäriroinaa".

   Delete
 2. Olipa mielenkiintoinen, en ollut kolunnutkaan noita vanhoja hyllypostauksia aikaisemmin. Hirmuisesti on kokoelmasi kasvanut! Todella mielenkiintoista leffakrääsää myöskin ja Oscar-pystikin!! (kade olen) Oma leffakokoelma paaaaljon pienempi, mutta siltikin kamppailen myös tuon hyllytilan kanssa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan se kasvanut, tuo vuoden 2007 hylly vähän naurattaa, koska silloinkin luulin omistavani paljon leffoja! :D Niin ja hyllytilakamppailu taitaa olla ihan vakio oli sitä tilaa tai sisältöä miten paljon tahansa!

   Delete
 3. Pidän mainiona sitä, että nuo Clerks-lelut ovat elokuvan tavoin mustavalkoisia ja erityisen mainiona sitä, että siitä ylipäätään on tehty oheistuotteita. Nyt kun vielä joku tehtailisi One Hour Photo-actionfiguureja. Robin Williams kungfuotteella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos en ihan väärin muista, niin nuo samaiset Clerks-setit julkaistiin myös värillisinä, mutta tietysti halusin ne juuri mustavalkoisina.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...