Jan 14, 2016

Leffatilastoa 2015

Nyt on hyvä hetki tarkastella menneen vuoden leffatilastoja! Tässä taas tämä jännittävä taulukkoni päivitettynä edellisen vuoden lukemilla:


Ensimmäinen ajatukseni, näitä vuoden 2015 lukuja katsellessani, oli "hups". Katseeni ohjautui nimittäin varsin nopeasti tuolle alimmalle riville ja siihen, että viime vuonna tuli saavutettua melkoinen huippulukema elokuvahankinnoissa. Ja olin vielä pari ensimmäistä kuukautta ns. ostolakossa, joten tuo on noin kymmenen kuukauden aikana kerrytetty lukumäärä! Tänä vuonna tosin myös luovuin muutamasta kymmenestä leffasta, joka hieman tasoittaa lukuja. Suurin osa hankinnoista oli myöskin erittäin halpoja kirppislöytöjä. Mutta ei mahdu hyllyyn ei.

Noin muuten luvut ovat aika yllätyksettömät ja tasaiset vuodesta toiseen. Leffoja tuli katseltua suurinpiirtein saman verran kuin edellisenä vuotena. Elokuvateatterissa hieman vähemmän, mutta vuosi 2014 olikin teatterikäyntien suhteen hieman aktiivisempi kuin minään aiempana vuotena. 

Jos taas kurkistetaan hieman taulukon ulkopuolisiin lukemiin, niin blogikirjoitusten lukumäärässä on tapahtunut melkoisen suuri lasku. Vuonna 2014 blogissa julkaistiin 80 tekstiä ja vuonna 2015 luku oli lähes puolet pienempi: 43. Aika tasaista laskua ollaan myös tultu vuodesta 2012, jolloin kirjoitin 138 tekstiä  blogiin. Sehän on melkein 100 julkaisua enemmän kuin viime vuonna! Valitettavasti en myöskään voi sanoa, että laatu olisi korvannut määrän, sillä kirjoitin viime vuonna huomattavasti vähemmän ihan niitä kunnollisia arvosteluja. Into ei ole laskenut yhtään, mutta ihan rehellisesti sanottuna aikaa ei vain ole riittänyt blogiin. Viime vuonna tapahtui isoja muutoksia, elämään astui uusia ihmisiä ja työajat ja työkuviot muuttuivat merkittävästi. 

Enkä uskalla luvata tälle vuodelle yhtään sen enempää sisältöä blogiin, mutta täällä ollaan ja kirjoitellaan aina sopivan hetken tullen! Ja vaikka tammikuu on jo puolivälissä, niin haluan vielä toivottaa

ERINOMAISTA (ELOKUVA)VUOTTA 2016 KAIKILLE!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...