Dec 6, 2015

Maximum Halloween 3015, la-su

Kauhuputken toiseksi viimeinen (ja pahasti myöhässä tuleva) osa kertoo koko yön istunnostani Night Visions Maximum Halloween -tapahtumassa. Tällä kertaa kulutin elokuvateatteri Maximin penkkiä kymmenen tuntia lauantai-illasta sunnuntaiaamuun. Vähän tuli siis taas nössöiltyä ja katsottua kokonaisen setin sijaan "vain" 5/7 yölipun elokuvista. 


Deathgasm (2015) 

Metallistiteini Brodie joutuu muuttamaan uskonnollisten sukulaistensa luokse uuteen kaupunkiin Uudessa-Seelannissa. Massasta erottuva Brodie tuntee olonsa ulkopuolikseksi niin kotona kuin koulussa, kunnes eräänä päivänä tämä kohtaa toisen pitkäletin Zakkin levykaupassa. Pojat kaverustuvat ja perustavat Deathgasm-bändin, jonka raskaalla musiikilla onkin vähän saatanallisemmat vaikutukset kuin oli tarkoitus ja pahat voimat alkavat jyllätä koko kaupungissa.


Ennen varsinaista elokuvaa näytettiin suomalainen Carlotta Mooren tähdittämä lyhytelokuva The Contract, josta minulla ei ole sen kummempaa sanottavaa kuin että se ei osunut huumoriini sitten millään. Deathgasm sitten taas oli suurimmaksi osaksi oikein viihdyttävä elokuva. Siinä oli raskaampaa musiikkia, pitkähiuksisia poikia ja paholaisia, joten miksipäs ei! Osaksi tässä oli hieman sellaista typerää vastakkainasettelua näiden ernumetallistien ja tavissporttien välillä, sellaista joka jaksoi naurattaa enemmän joskus silloin aikoinaan ja tuntui nyt vähän turhalta. Tietyllä tavalla Deathgasm toi mieleeni yhden kasarikauhusuosikkini Trick or Treatin, mikä ei tietysti voi olla kuin hyvä asia. Leffassa oli myös oikein mukavasti näyttävän näköistä roiskintaa, tässä lensivät niin veri kuin päät. Viihdytti! Traileri
_____________


Hardware (1990)

Postapokalyptisessa maailmassa seikkaileva Moses löytää robotin pään ja vie tämän tyttöystävälleen Jillille. Jill innostuu tekemään päästä taideteosta, mutta onnistuukin herättämään robotin henkiin. Ja ikävästi tämä robotti sattuukin olemaan ohjelmoitu tappamaan ihmisiä!


Tämä Mark 13 - ohjelmoitu tappamaan ei herättänyt minussa oikein mitään suuria tunteita, vaikka toivoinkin pitäväni siitä. Pakko sanoa, että mielestäni se oli paikoitellen melkoisen tylsäkin. Ei Hardwarea voi kuitenkaan sanoa huonoksikaan elokuvaksi, se oli visuaalisesti erittäin näyttävän näköinen, ihastelin esimerkiksi moneen otteeseen sen hienoa punasävyistä värimaailmaa. Loppua kohden leffassa myös alkoi tapahtua enemmän, mutta koin Dylan McDermottin esittämän päähenkilön melkoisen tylsäksi, niin tämän läsnäolo tuntui latistavan leffan tunnelmaa!  Kuten sanottu, Hardware ei oikein herättänyt suurempia tunteita, mutta oli se ihan katsottava. Traileri
_____________New York on tunnettu monista asioista, mutta tässä dokumentissa keskitytään ainoastaan yhteen kadunpätkään. 42nd Street oli vielä 70- ja 80-luvulla hyvin pahamaineinen katu, jolla pörräsi huumediilereitä ja kadulla oli vuorotellen bordelleja sekä elokuvateattereita, joissa näytettiin hurjia eksploitaatioelokuvia päivisinkin. Monella elokuva-alan ihmisellä on tästä lämpimiä muistoja ja her tarinoivat myös siitä, kuinka tuo on vaikuttanut heidän omiinkin elokuviin. Dokumentissa näytetäänkin mm. Frank Henenlotter ja Lloyd Kaufman itkemässä sitä, kuinka sitten lopulta tuli paha Disney, joka pilasi kaiken ja kadulla pörrää nyt turisteja lapsiperheineen.


Tämä oli erittäin mielenkiintoinen dokumentti, johon oli saatu joukko mielenkiintoisia henkilöitä kertomaan niin elokuvan kuin New Yorkin historiasta. Itselläni kesti ihan luvattoman pitkään tajuta mistä kadusta on oikein kyse, vaikka olen käynyt kolmesti New Yorkissa. Vasta sitten kun siitä näytettiin tuoretta kuvaa, tajusin mistä paikasta on kyse. Että melkoisesti se totta tosiaan on vuosien varrella muuttunut! Siellä toimii nykyäänkin pari (ketju)leffateatteria, mutta kaikki se kiva "oheistoiminta" taitaa olla mennyttä aikaa. Oli oikeastaan melko koskettavaa, kun joku vanhempi herra (pahoittelen, olen jo ehtinyt unohtaa kuka se olikaan) sanoi kyynel silmäkulmassaan, että voi kun vielä kerran pääsisi kokemaan sen tien kaikessa loistossaan. Ne portot ja huumeet ja rietastelut leffasaleissa! Traileri
_____________

Cherry Tree (2015) 

Teini-ikäinen Faith on murheellinen, koska tämän isä on vakavasti sairas. Uusi opettaja Sissy tarjoaa lohtua ja lopulta paljastaa olevansa noita, joka pystyy parantamaan Faithin isän. Tällä on vain yksi ehto, Faithin pitää hankkiutua raskaaksi, synnyttää ja antaa vauva sitten Sissylle.


Tämän irlantilaisen Cherry Treen kohdalla odotukseni ja todellisuus kohtasivat aika hyvin. (Vaikkakin odotin hyvin vaikeaselkoista irkkuaksenttia, mutta nämä kuulostivat oikeasti hämmentävän vähän irlantilaisilta.) Elokuvan kuvaus ei kuulostanut erityisen hyvältä, eikä se erityisen hyvä ollutkaan. Vaikka pidänkin erittäin paljon niin noitajutuista kuin teinileffoista, ei tämä Cherry Tree vain uponnut. Se ei ollut mitenkään uskottavan tuntuinen, se oli ennalta-arvattava ja se ei vain jaksanut viihdyttää. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin kyllä Cherry Tree jollain tapaa kuitenkin piti ottessaan ja halusin nähdä kuinka se päättyy. Traileri
_____________


Necronomicon (1993)

On vuosi 1932 ja Lovecraft on saanut käsiinsä mystisen Necronomicon-kirjan, josta tämä lukee kirjastossa kolme tarinaa. Ensimmäisessä näistä vanhassa hylätyssä hotellissa majaileva mies etsii Necronomiconista ohjetta kuinka herättää henkiin auto-onnettomuudessa menehtynyt vaimonsa. Toisessa reportteri tutkii outoja murhia Bostonissa ja päätyy hyytävän kylmään asuntoon haastattelemaan erikoista naista, joka tarinoi äidistään. Kolmannessa poliisipariskunta kolaroi virka-autollaan ja pahemmin haavoittunut mies raahataan paikalta pois. Poliisinainen lähtee selvittämään asiaa ja päätyy kellariin outojen vanhuksien johdattelemana.


Necronomicon oli vähemmän yllättävästi yön elokuvista suosikkini, harva Lovecraftin teoksiin perustuvista elokuvista on pettänyt. Ja onhan tämä vieläpä 90-luvun alun elokuva! Tätä on siis ollut tekemässä kolme eri ohjaajaa, joista yksi (Brian Yuzna) oli tänä vuonna festareiden kunniavieraanakin, mutta mies ei harmillisesti ollut paikalla tässä näytöksessä. Itseasiassa leffan parhaimmat osiot olivat juuri Yuznan kädenjälkeä, tämän vastuulla olivat tuo kirjaston kehystarina ja viimeinen tarina Whispers. Jokainen leffan tarinoista oli kuitenkin mielestäni kiinnostavasti toteutettu, keskimmäinen ehkä hieman tylsempi ja kellonajasta johtuen (n. kuusi aamulla) tässä välissä silmäluomet alkoivat tuntua hieman raskailta. Näin muuten jossakin Necronomiconia verrattavan Tales of the Cryptin jaksoihin ja tämä on itseasiassa aika osuva kuvaus - tosin kyseisessä lähteessä tämä taidettiin sanoa negatiiviseen sävyyn ja minä taas pidin sitä hyvin positiivisena asiana. Necronomicon oli myös aika näyttävän näköinen elokuva, ottaen huomioon että tämä on kuitenkin tehty aika pienellä budjetilla. Viihdytti! Traileri

4 comments:

 1. Siitä onkin jo tovi ehtinyt vierähtää, kun viimeksi Necronomiconin katsastelin. Täytyypä etsiä se tuolta jostakin, ja pistää illan päätteeksi pyörimään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itselleni tämä olikin ihan uusi tuttavuus. :)

   Delete
 2. En itse jaksanut Hardwarea kukkua, mutta filmirullan printin kunto keräsi kuulemma kehuja paikalla olleelta ohjaajaltakin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvältä näytti joo. Ja tosiaan, Hardwaren ohjaaja oli näytöksessä paikalla, olin jo ehtinyt unohtaa tämän!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...