Oct 25, 2015

You solved the box, we came. Now you must come with us, taste our pleasures.

Kolmannen elokuvan paikan otti Clive Barkerin Hellraiser (1987), joka perustuu Barkerin The Hellbound Heart -novelliin. Frank (Sean Chapman) on avannut talonsa vintillä mystisen ulkomailta tuomansa rasian, jonka ansiosta mies vetäistiin helvettiin. Tietämättöminä tästä Frankin veli Larry (Andrew Robinson) ja tämän vaimo Julia (Clare Higgins) muuttavat taloon. Larryn vuodatettua verta ullakolla haavan saatuaan, herääkin Frank osittain eloon. Helvetissä riutunut mies tarvitsee ihmislihaa palatakseen maan pinnalla ja Julia tuntee Frankia kohtaan suurta vetoa ja päättää auttaa asiassa. Samalla taloon tulee vierailulle Larryn tytär Kirsty (Ashley Laurence), joka näkee omin silmin vintillä tapahtuvat kauheudet.


Näin Hellraiserin itseasiassa ensimmäistä kertaa juuri eräänä Halloweenina. Oli vuosi 2000 ja järjestin ihan ensimmäiset Halloween-juhlani ystäville ja ohjelmassa oli mm. tämän Hellraiserin katsomista veljeltäni lainatulta VHS-kaseltilta! Monille vieraille leffa oli vähän liian jännä, mutta itse tietysti ihastuin tähänkin kauhuelokuvaan. Hellraiser onkin mielestäni erittäin toimiva kauhuleffa, sen tunnelma on oikeasti aika pelottava, josta iso kiitos menee muuten musiikkipuolelle. Leffassa on myös todella paljon hienoja hahmoja, Barkerin luomat Kenobiitti-demonit kun ovat aikamoisen erikoisen ja näyttävän näköisiä otuksia. Tunnetuin on tietysti naulapäinen Pinhead, jota esittää niin tässä ensimmäisessä kuin myöhemmissä osissa erinomaisen hyytävä Doug Bradley. Jatko-osia tosiaan Hellraiserilla on melkoisesti; laskutavasta riippuen seitsemän tai kahdeksan (palataan näihin vielä myöhemmin tämän kauhuputken aikana). Kovin herkille ihmisille en tosiaan tätä lähtisi suosittelemana ihan jo sen jännittävyyden vuoksi, mutta sen lisäksi tässä myös viskotaan aika surutta verta, suolenpätkiä ja muuta kivaa. Hellraiser on siis mielestäni kaikinpuolin onnistunut kauhuelokuva, jonka jaksaa katsella aina vain uudestaan.

4 comments:

 1. Minä näin Hellraiserin ensimmäistä kertaa yläasteella (joskus 1993) ja kun kirjoitan yläasteella, niin tarkoitan ajankohdan ohella itse koulua esityspaikkana, mutta niin vain opettaja suostui siihen että juuri tämän elokuvan katsomme. Teki suunnattoman vaikutuksen ja on edelleenkin mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaimpia kauhuelokuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin yhtyä tuohon, että Hellraiser on yksi parhaimpia kauhuelokuvia yhä vain.

   Niin ja mekin katseltiin yläasteella paljon kauhuelokuvia ihan opettajien luvalla, joka näin jälkikäteen hieman ihmetyttää. Mutta itse olin tietysti vain iloinen asiasta (ja ehdottamassa aina uutta katseltavaa)!

   Delete
 2. Omia kestosuosikkeja. Nätti ihmissuhdeveripalttu.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...