May 31, 2014

Leffahylly 2014

Sain tosiaan järjesteltyä pitkästä aikaa kaikki elokuvat omille paikoilleen hyllyissä ja otin sen kunniaksi hyllyistä ihan valokuvaa! Kaikki yksittäiset dvd-elokuvat ovat tosiaan aakkosjärjestyksessä, niiden jälkeen tulevat erilaiset boksit ja kokoelmat. Sitten vuorossa ovat bluray-elokuvat, sitten tv-sarjojen bokseja ja yksittäisiä tuotantokausia. Näiden jälkeen vielä musiikkidvd:t, joita seuraa muutama pleikkapeli. Vaikka panikoinkin jo täysiä hyllyjäni, niin todellisuudessahan tuolla on alimmalla hyllyllä vielä hieman siirtotilaa. Myöskin pelit voisivat löytää paikkansa jostakin muualta jos on tarpeen, mutta ei sitä tilaa tosiaan ihan rajattomasti ole. Ylimmillä lasihyllyillä on joitain elokuviin liittyviä koriste-esineitä, samoin hyllyjen päällä. Tarkempaa tarkastelua varten kuvan saa klikattua suuremmaksi, mutta täällä vähän luettavammassa muodossa koko hyllyn elokuvasisältö.


8 comments:

 1. Aakkostatko elokuvat niiden alkuperäisnimien mukaisesti vai miten? Se on osittain se syy miksi itse en pysty pitämään niitä aakkosjärjestyksessä, kun en osaa päättää pitäisinkö järjestystä kannessa olevan nimen, vaiko alkuperäisnimen mukaisesti. Jos kannessa olevan niin sitten pulmaksi muodostuu se, että kun kaikki eivät ole saman maan julkaisuja, niin sitten esimerkiksi elokuva jonka tunnen nimellä Kourallinen dollareita onkin norjalaisversiona aivan väärässä paikassa. Alkuperäisnimet vaikuttavat helpommalta vaihtoehdolta, mutta sitten painin sen ongelman kanssa, että esimerkiksi osassa italoleffoja niiden englanninkielinen nimi on iskostunut mieleeni paremmin kuin se ihan originaali nimi, varsinkin jos elokuva on alunperinkin suunnattu tekomaastaan huolimatta englanninkieliseksi. Entäpä sitten elokuvat joiden kannessa lukee eri nimivaihtoehto kuin levyssä, saati sitten menuvalikossa? Aargh!
  Pelkkä lajityyppien mukainen järjestyskin tuottaa välillä päänvaivaa.

  Hieno kokoelma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aakkostan kannessa olevan nimen perusteella hyllyihin. (Blogista löytyvä listaus sen sijaan on alkuperäisnimillä.) Olen todennut tämän tyylin kaikesta huolimatta tuottavan vähiten päänvaivaa. Se näyttää omaan silmääni siistimmältä kuin se, että ne olisi alkuperäisnimien perusteella järjestyksessä, koska koteloista kuitenkin varmasti joku neljäsosa on suomenkielisillä nimillä. Niin ja en muuten edes hanki hyllyyni elokuvia muilla kuin englanninkielisillä tai suomenkielisillä kansilla.

   Osaan kyllä myös hajoittaa pääni tälle järjestykselle, jos alan miettimään asiaa liikaa. Pyrin kuitenkin ajattelemaan asiaa niin, että mitään mistään tietämättömän (ts. joka ei tiedä elokuville alkuperäisnimiä) silmään hylly näyttää olevan täydellisen järjestyksessä, heh. Ja aakkosjärjestys takaa ainakin sen, että löydän aina mahdollisimman nopeasti haluamani elokuva hyllystä. Useimmiten muistan kyllä itse minkä kielinen painos minulta löytyykään tai jos en, niin toisella yrityksellä löytyy jo.

   Lajityypeittäin järjestäminen olisi kyllä kiva ja olen harkinnut sitä monesti, mutta se taas tuottaa itselleni ylitsepääsemättömän paljon päänvaivaa. Laitetaanko tämä elokuva nyt sitten kauhuun vai komediaan, jos se on kauhukomedia. Vai kauhukomediaan, ok, no onko tämä toinen vähän hymyilyttävä kauhuelokuva nyt sitten kauhua vai komediaa..? Niin ja nyt minulla on kasa kauhuelokuvia tässä, mihin alagenreihin mikäkin eniten kuuluisi ja kuinka järjestän ne samaan genreen kuuluvat pätkät taas keskenään?! Ja niin edelleen. En kykene siihen, en mitenkään.

   Delete
 2. Tyylikkäästi on kyllä esillä! Nämä kokoelmien esittelyt saa omatkin mietteeni kohdistumaan leffakasoihini. Jonkinlainen järjestely olisi kyllä paikallaan. Latasin aikoinaan puhelimeeni appsin johon pystyi syöttämään kaikki omat elokuvat ja sitten niitä olisi voinut selailla ja hakea, mutta se pentele kaatui. Ilmeisesti liikaa leffoja. Hieman harmittaa kun aikaa kuitenkin siihenkin prosessiin tuhraantui. Pitänee mennä oldschool ja vain järjestellä itse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä, todella ärsyttävää jos kaikki syötetyt tiedot katosivat! Korjasin juuri eilen tuota elokuvalistausta linkityksineen ja sain siihen touhuun kulutettua aikaa nelisen tuntia (lähes jokaista nimikettä piti fiksailla) ja mietinkin kuinka paljon hajottaisi, jos kaikki ne muokkailut yhtäkkiä häviäisi.

   Delete
 3. Komea hylly teikäläisellä!

  ReplyDelete
 4. Tyylikkäät hyllyt nääs :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän liian täydet tässä vaiheessa, mutta muuten kyllä varsin kivat!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...