Mar 6, 2014

Oscars 2014

Oscarit tosiaan meni jo, mutta jotakin voisin vielä kommentoida tämän vuoden gaalasta. Edellisen postauksen taulukosta voi kurkistaa ne oikeat voittajat, joista minulla ei ole mitään kovin ihmeellistä kommentoitavaa. Omissa veikkauksissani oli jälleen myös pari toivomusta veikkausten seassa. En ehkä ihan oikeasti uskonut suomalaisen lyhärin voittavan, enkä myöskään tanskalaisen Jagtenin voittavan vuoden ulkomaisen leffan palkintoa. Kolmas toivomus oli pääosan pysti Leonardo DiCapriolle, jonka tämä olisi ansainnutkin, mutta vähän epätodennäköiseltä se silti vaikutti. Palkintojen suhteen oli muutenkin todella vähän yllättäjiä ja olisinkin ehkä kaivannut niihin jotain vähän ei niin ennalta-arvattavaa käännettä. No mutta, mikään ei kuitenkaan mennyt mielestäni totaalisen väärälle ihmiselle/elokuvalle. Juontaja Ellen DeGeneres oli huomattavasti parempi kuin viime kerralla, varsinkin gaalan alkupuoliskolla tältä tuli vähän terävämpääkin läppää. Tällä oli joitain ihan hauskoja tempauksiakin, joista mieleen tulee ensimmäisenä tietysti se twitteriin julkaistu selfie. DeGeneres tilasi myös pizzaa yleisöön, joka ei aluksi ollut mielestäni ollenkaan hauska juttu, mutta sitten kun leffatähdet lähtivät leikkiin mukaan, oli sekin kohellus ihan huvittavaa seurattavaa.


Tuntui, että tänä vuonna gaalan ohjelmapuoli oli vähäisempi kuin aiemmin, siinä keskityttiin enemmän ihan siihen palkintojen jakamiseen. Tällä kertaa myöskin hyvin harva puheenpitäjä keskeytettiin musiikeilla, olisikohan tähän kiittelyyn siis tietoisesti varattu enemmän aikaa. Tämä on tietysti kiva, sillä ne herkkien puheiden keskeytykset on aina yhtä kiusallisia hetkiä, mutta olisin kuitenkin toivonut enemmän jotain muunlaistakin ohjelmaa. Teemana tänä vuonna olivat sankarit elokuvissa ja olikin kiva nähdä koosteita vanhoistakin elokuvista sankareineen. Tätäkin teemaa olisi vaan voitu tuoda vielä enemmän esille. Mitään kovin huomiotaherättäviä puheita ei myöskään palkituilta irronnut, eikä palkintojen jakajatkaan oikein repäisseet. Perinteisen koskettava hetki oli nähdä kuluneen vuoden aikana menehtyneiden elokuvaihmisten kuvakooste, hyvin moni merkittävä henkilö sitä valitettavasti onkin lähtenyt ihan lähiaikoina. Täältä voi vielä katsella Oscareiden In Memoriam -kuvia. Kokonaisuudessaan voisin kommentoida tämän vuoden gaalaa asialliseksi ja paikoittelen hauskaksikin, mutta ehkä turhan tasaiseksi. Viihdyttävää katseltavaa se kuitenkin oli jälleen kerran ja pakko vielä mainita, että tykkäsin paljon välissä soitetuista elokuvamusiikkipätkistä!


Suomen juontoja sai kuulla jenkkien mainoskatkojen ajan ja kylläpä muuten tykkäsin näistä juontajista! Nämä olivat selvästi asiansa tuntevia henkilöitä, jotka olivat oikeasti perehtyneet Oscareihin. Oli kiva kuulla jotain nippelitietoja ja muuta fiksua keskustelua elokuvista. Tuli mieleen vanhat hyvät ajat, kun Mikko Silvennoinen vielä veti Oscareiden Suomen studiota Nelosella! Tänä vuonna Yle Teemalla keskustelemassa olivat siis Tuomas Karemo, JP Pulkkinen ja Anna Möttölä. Toivottavasti Teema ottaa pysyvästi ohjelmistoonsa Oscar-gaalat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...