Mar 1, 2014

Chaplin kuvissa

Tuskin ainakaan helsinkiläisiltä on (suuren katumainonnan takia) mennyt ohi tieto Tennispalatsin Helsingin taidemuseossa olevasta Chaplin kuvissa -näyttelystä. Haluan kuitenkin kirjoittaa vielä oman pienen hehkukseni aiheesta. Kävin tosiaan kiertelemässä näyttelyn, sillä Charlie Chaplinin ura ja elokuvat kiehtovat minua erittäin paljon. Tässä näyttelyssä on siis esillä iso määrä valokuvia ja lehtiartikkeleita tämän uran varrelta ja museossa pyörii niin isoilla kankailla kuin myös pienemmillä ruuduilla pätkiä Chaplin-elokuvista. Siellä oli kivasti myös tuotu esille Chaplin juuri Suomen kautta, oli elokuvateattereiden mainoksia ja vanhoja suomalaisia lehtijuttuja sekä mielipidekirjoituksia. Museossa olisi saanut käytettyä aikaa vaikka kuinka, sillä jokaista kuvaa olisi voinut jäädä tuijottelemaan pidempäänkin, eikä miehen elokuvapätkiin kyllästy ikinä. Näyttelyssä oli mukava tunnelma ja oli hauska kuulla noin muuten aika hiljaisessa museoympäristössä pieniä naurunpyrskähdyksiä aina jostakin nurkasta. Kaikista eniten kuitenkin oman hymyn korviin nosti vanhempi pariskunta, joka istui pitkän aikaa penkillä vieri vieressä tirskumassa Chaplinin nyrkkeilykohtaukselle, vuorotellen pidellen vatsaansa tai pyyhkien naurunkyyneleitä poskiltaan. Tämä oli hyvin mielenkiintoinen näyttely, jossa valokuvin onnistuneesti ja viihdyttävästi kerrottiin Charlie Chaplinin tarinaa. Suosittelen siis ehdottomasti vierailua Chaplin kuvissa -näyttelyyn, se näyttäisi olevan pystyssä ajalla 14.2.-13.7.2014.

4 comments:

 1. Itse kävin juuri eilen tennarin museon porteilla pyörähtämässä kun olikin juuri mennyt kiinni. On tullut tässä viime aikoina katsottua sattumalta Chaplin-elokuvia, joten on aika tuoreessa muistissa hänen tuotoksensa ja näyttely toisi varmaankin lisää syvyyttä niihin. Täytynee yrittää vierailua uudelleen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No höh, kävipä huono tuuri. Ehdottomasti uutta yritystä vaan, varsinkin Chaplin-putkeen näyttely sopii mainioksi jatkeeksi! :)

   Delete
 2. Nyt olisi tekosyyt aika vähissä, jos onnistuisin tuolla aikavälillä näyttelyn missaamaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, mukavan pitkän aikaa tuo on pystyssä! Tosin sitä suuremmalla syyllä menin katsomaan sen heti, sillä muutoin olisin voinut siirtää sitä aina vaan eteenpäin, koska aikaahan on vielä hyvin... ja sitten joskus elokuussa olisin tajunnut että meni jo.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...