Dec 29, 2013

We're all mad here.

Tiedättekö sen voittajafiiliksen kun yhtäkkiä saattekin eteenne sen yhden elokuvan, jota olette jo useita vuosia etsineet? Sain eilen kokea tuon, sillä aloin ihan sattumalta katsella elokuvaa, jonka olen nähnyt viimeksi joskus lähemmäs 25 vuotta sitten! Mainitsin itseasiassa kyseisen elokuvan 100 Movie Facts About Me -tarinoinneissani heti toisella sijalla. Olen monesti muistellut tuota lapsuudessani katsomaani piirrettyä ja olen yrittänyt etsiäkin sitä muutamaan otteeseen, mutta se on tuntunut aika mahdottomalta tehtävältä. En nimittäin muistanut siitä leffasta mitään erityistä, joka olisi erottanut sen lukuisista muista Liisa Ihmemaassa -piirretyistä. Nyt en edes etsinyt sitä, mutta yhtäkkiä tämä vuoden 1988 Alice in Wonderland olikin YouTuben ehdotetuissa videoissa ja se näytti etäisesti tutulta.


Katselin tätä pitkään epäröiden, että voisiko tämä nyt todella olla se etsimäni versio. Tarinahan on joka tapauksessa tuttu ja tässä versiossa on hyödynnetty aika reippaalla kädellä Disneyn 1951 vuoden piirroselokuvaa. Kuitenkin juuri tämän piirrostyyli, musiikit ja äänitehosteet vaikuttivat hämmentävän tutuilta. Samoin kaikki hahmot, joita pikkuhiljaa tuli lisää. Sitten tuli se kohtaus, jonka jälkeen olin täysin varma, että olin nyt löytänyt oikean elokuvan: tuosta dodosta ei voinut erehtyä! Olin hyvin innoissani tajuttuani, että viimeinkin näiden reilun 20 vuoden jälkeen sain jälleen katsella vanhaa suosikkiani. Tämä on tosiaan australialaisen Burbank Filmsin julkaisu ja samalta yhtiöltä näyttää 80-luvulla tulleen paljon muitakin klassikkosatuja piirrettyinä. En tiedä olisiko näitä muitakin mahdollisesti näytetty Suomen televisiossa 80- ja 90-luvun vaihteessa (pitänee tutustua, sillä jos näin on, olen varmasti nähnyt niitäkin). Tämä Liisa Ihmemaassa on ainakin tullut, sillä katselin sitä tosiaan lapsuudessani tv:stä nauhoitetulta vhs-kasetilta. Kiinnostaisi tietää, että onko tämä muille yhtään tuttu? Tässä on tämä alle tunnin kestoinen elokuva kokonaisuudessaan:

5 comments:

 1. Onhan se hieno tunne tuo, kun onnistuu löytämään jotakin sellaista, jota on jo pidemmän aikaa etsiskellyt. Jokusen kerran se fiilis on kohdalle osunut, ja kyllähän siihen jollain tapaa jää koukkuun, toivoen että saisi tuntea saman tunteen uudestaan ja uudestaan. Heh, menipäs tämä nyt syvälliseksi tai jotain siihen suuntaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No se on kyllä niin hieno tunne, että voi vähän syvälliseksikin ryhtyä! Aloin itsekin heti miettiä, että mitähän muita selvittämättömiä mysteerielokuvia olisi jäänyt vielä löytämättä.

   Delete
 2. Varsinkin silloin kun ei millään löydä päästään kouriintuntuvia muistikuvia siitä mitä etsii, vaan on vain jotain hajanaisia katkelmia jostain sinne päin ja sitten sen oikeasti löytää, on fiilis mitä mainioin.
  Muistan kuinka jotain reippaasti päälle 10 vuotta sitten eräällä koulutoverillani oli itseäänitetty kasetti johon ei ollut kirjoitettu levyn nimeä saatikka kappaleita (tapa jota inhoan suuresti) ja bändin nimi oli jotain ...head ja tottakai se äänite jäi kummittelemaan takaraivoon ja aina välillä se tuli mieleeni, mutta koeta nyt löytää levyä bändiltä jonka nimi on jotain ...head, kun vaihtoehtoja on miljoona. Aina välillä se siis tuli mieleeni ja koetin siirtää itseni mentaalisesti ajassa kasetin kuulemistilaisuuteen ja nähdä sieluni silmin yhtyeen nimi kokonaisuudessaan, mutta ei tärpännyt. Sitten siinä kenties vuosi takaperin selailin Huuto.nettiä ja en tosiaankaan ollut etsimässä kyseisen bändin levyjä, tai ylipäätään musiikkia, mutta jokin silti tarttui silmiini ja eikös pentele se vain ollut juuri kyseinen etsitty levy. Heti kun näin bändin nimen kokonaisuudessaa tulvivat muistot mieleeni ja kuulin levyn päässäni kuuntelematta sitä musiikkia ja pitihän se samantien ostaa itselle. Pahuksen hyvä levy onkin. Parasta sen levyn löytämisessä olikin se, että kun siitä muisti vain osan bändin nimestä, niin sitä rupesi vuosien saatossa epäilemään sen olleen kokonaan kuvitelmaa ja kun se sitten vahingossa löysi, niin oli kuin olisi löytänyt todisteet jostain taikaluodista ja CIA:n salaliitosta. No, ainakin melkein.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain, tästä en tosiaan juuri muuta muistanut kuin että Liisa oli Ihmemaassa ja piirrettynä. Fiilis oli sen löydyttyä tosiaan jotain sen tasoista, että mihin uutisiin voin soittaa tästä!

   Nyt jäi pahasti häiritsemään, että mikä ...head se sitten oli?

   Delete
  2. Hyperhead ja levy Metaphasia

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...