Feb 20, 2011

You are literally too stupid to insult.

Sunnuntaipäivän leffaksi valikoitui osuvasti The Hangover (2009). The Hangover on kertomus miesporukan polttareista Las Vegasissa. Paljon on tapahtunut - siis ilmeisesti, sillä seuraavana aamuna kukaan ei muista mitään. Kaikkea hämärää paljastuu pikkuhiljaa ja tarina alkaa rakentumaan palanen kerrallaan. Kommelluksia on sattunut ja sama jatkuu, kun illan kulkua aletaan selvittää. Sitä paitsi, mihin on kadonnut itse polttarisankari?


The Hangoveria on hehkutettu hirmuisesti kaikkialla, monet laskevat tämän yhdeksi parhaimmista komedioista ikinä. Leffa saa kuuleman mukaan aikaan suorastaan huutonaurua. Olen nähnyt leffan kerran aiemmin ja odotukseni oli tuolloin huikean korkealla kaiken sen hehkutuksen takia. Leffan loputtua tajusin, etten ollut kertaakaan nauranut ääneen! Älkää ymmärtäkö väärin, mielestäni The Hangover on oikeasti viihdyttävä leffa, mutta kaikki se huutonauraminen kuulostaa varsin liioittelulta! Toki ihmisten nauru tarttuu ja porukalla katsoessa tämä voisikin naurattaa enemmän. Toisellakaan katsomiskerralla en nauranut ääneen.


Kirjoitan tämän ehkä hieman korostetun kriittisesti, koska leffaa hehkutetaan niin paljon. Sillä The Hangover on oikeasti hyvä ja hauska myös minun mielestäni. Kyseessä on kuitenkin varsin kulunut idea: Vegasin sekoilut äijäporukalla, polttareiden mokailut, muistinmenetykset bileillan jälkeen. Tämä tuo mieleen tuhat muutakin komediaa. Plus häiritsevän paljon leffan nimeltä Dude, Where's My Car?. Eikö kukaan enää muista tuota pätkää, joka on idealtaan harvinaisen samanlainen. (Tämä kertoo luultavasti vain huonosta huumorintajustani, mutta mielestäni Dude... on oikeasti hauska leffa. Nauran ääneen joka kerta.)

Dude, Where's My Car? (2000)
Tuoko The Hangover sitten jotain uutta tuohon käytettyyn ideaan? Kyllä ja ei. Periaatteessa hommat menee sen normaalin kaavan mukaisesti ja mitään kovinkaan yllättävää ei tapahdu. Käänteet on nähtävillä jo etukäteen ja jotkut jutut on vähän väkisin väännetyn oloisia, sellaisia joiden tiedetään saavan aikaan naurut, mutta niin puhkikulutettuja ideoita. Se mitä leffa tarjoaa, on toimivat henkilöhahmot. Kaikki Hangoverin näyttelijät on erittäin osaavia ja taitavat komiikan. Tyypit pelaavat hyvin yhteen ja hahmot on hyvin kirjoitettuja. Lisäksi leffan vitsit eivät aina ole ihan alleviivattuja, huumoria ei revitä kokoajan pieruilla ja paljailla takamuksille. Ääneen nauraminen jäi vähäiselle ehkä myös sen takia, että ne parhaimmat jutut rakentuivat pitkästi, eivätkä olleet mitään yksittäisiä lausahduksia tai hetkiä.

Suosittelen katsomaan, The Hangover on viihdyttävää ja kevyttä katseltavaa vaikka juurikin sunnuntaipäivään. Saa ainakin hymyilemään!Kuvat: listal.com, movieimages.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...