Feb 28, 2011

Oscars 2011

No taas se on jo ohi. Oscarit jaettiin tosiaan viime yönä ja omat veikkaukseni, ystäväni veikkaukset ja tietysti ne oikeat voittajat näkee tästä. Vaikka kaikki veikkaukset eivät menneet ihan kohdilleen, niin aika yllätyksettömät oli jakautumiset. Meni niinkin yllätyksettömästi, ettei niistä oikein ole mitään kommentoitavaakaan. Suosikkini Black Swan olisi mielestäni ansainnut paljon enemmänkin pystejä, mutta onneksi se naispääosa meni täysin oikeaan osoitteeseen. Inception sai ansaitusti paljon pystejä, mutta ei mitään niistä tärkeimmistä - joka oli vääryys, mutta odotettavissa. The King's Speechiä en valitettavasti ole nähnyt, niin en osaa sitä juurikaan kommentoida. The Social Network oli oikein hyvä ja odotinkin sen vievän myös parhaan leffan.

Juontajista ei varmaan tarvitse hirveästi sanoa, kaikkihan sen näki, ettei homma oikein sujunut. Anne Hathawaylla oli hyvää yritystä, mutta harmillisesti se jäi vain vähän tekopirteäksi juontokaverin kannustamiseksi. James Franco oli valitettavasti aivan jumissa, joka harmitti itseäni hyvin paljon, koska pidän tyypistä. Franco on hauska ja leppoisa kaveri leffoissa, mutta ilmeisesti tilanne oli vähän liian jännä ja mies oli jäykkä kuin mikä. Mahdollisesti asiaan vaikutti se, että kaveri oli samalla myös ehdolla parhaasta miespääosasta. Billy Crystalin vierailu lavalla viimeistään näytti sen, että parhaista juontajista ollaan tultu aikamoinen harppaus taaksepäin.


Palkintojen jakautumisen yllätyksettömyyden lisäksi koko juhla oli melkoisen yllätyksetöntä. Ei ollut oikein mitään spesiaalia (vrt. esim. viime vuoden kauhukooste), hauskat ja nokkelat vitsit puuttuivat ja väliohjelma oli aika olematonta. Hienoin hetki oli ihan ohjelman alussa ollut kooste, jossa juontajapari seikkaili ehdolla olevissa leffoissa. Se vieläpä huipentui hienosti Back to the Futureen! Alku oli siis lupaava, mutta lopputulos oli harmillisesti vain kerrassaan heikko. Oscareista puuttui myös kunnon juhlantuntu, yleisön joukosta puuttuivat monet vanhat tutut (missä esim. Meryl Streep, Jack Nicholson..?) ja lopuksi lavalla hyppi lapsia t-paidat päällä. Anteeksi vain, mutta mielestäni Oscar-juhlaan kuuluu kuitenkin olennaisena osana arvokkuus ja juhlavuus.


No, vaikka itse show olikin hieman pettymys, olivat ehdokkaana olevat leffat melkoisen kovia ja viime vuosi siis erittäin hyvä elokuvavuosi!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...