Jan 15, 2011

Or do they look like people you see every day...

Kuten on varmaankin käynyt ilmi, rakastan kauhuleffoja ja kaikkea niihin liittyvää. Mikäli tänne eksyy muitakin kauhuihmisiä, niin pakko mainostaa erityisesti teille kahta uusinta loistavaa löytöäni!

Ensimmäinen on J.A. Kerswellin kirja Teenage Wasteland: The Slasher Movie Uncut. Kirja käsittelee slasher-kauhuleffoja erityisesti niiden kulta-aikona, mutta tarinaa jatketaan nykypäivään asti. En ole vielä ehtinyt paneutumaan kirjaan kunnolla, mutta ainakin se näyttää mahtavalta. Pakko-ostos jokaiselle kauhuihmiselle ihan jo tyylikkäiden kuviensa vuoksi! Leffaesittelyiden lisäksi kirjaan on kerätty hauskaa knoppitietoa mm. ruumisluvuista slashereissa. Teenage Wasteland ilmestyi viime vuoden lokakuussa, joten kyseessä on varmasti ainakin tuorein mahdollinen kirja aiheesta. Suosittelen!


Toinen löytö on blogi, joka on itseasiassa ollut toiminnassa jo vuodesta 2007. Olen ennenkin eksynyt erinäisten linkkien kautta sinne, mutta nyt perehdyin sivuston sisältöön kunnolla. Kindertrauma sisältää niitä asioita, mitkä pelottivat lapsena; leffojen lisäksi siellä käsitellään mm. kirjoja ja leluja. Blogiin saa myös lähettää omia kertomuksiaan ja mielestäni yksi parhaimmista ominaisuuksista - traumaattisten tarinoiden lisäksi - on se, että sinne voi lähettää ylläpitäjien julkaistavaksi kuvauksen jostakin vanhasta kauhujutusta, jota ei muista kunnolla. Blogin lukijoista löytyy melkoisia tietäjiä, niin melko varmasti joku osaa nimetä sen hyvän kuvauksen jälkeen. Suosittelen!


Yksi Kindertrauman keskustelua herättäneistä aiheista oli The Highway Safety Foundationin tekemä 60-70-luvuilla kouluissa näytetty opetusleffa The Child Molester, joka oli ollut useillekin Kindertrauman lukijoille melko traumaattinen kokemus lapsuudesta. Ei tulisi ihan heti mieleen näyttää tätä pikkulapsille! (Varoitus: erityisesti videon pari viimeistä minuuttia voi järkyttää ihan aikuisiakin katsojia.)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...