Oct 22, 2018

In case none of y'all have figured this out, this game isn't about helping each other. It's about eliminating the rest of you.

Halloweenin leffoista neljäntenä vuorossa on Would You Rather (2012). Irisin (Brittany Snow) veli on vakavasti sairas ja tätä auttaakseen nainen tarvitsee rahaa. Hän saa epämääräisen tarjouksen tuntemattomalta Shepard Lambrickilta (Jeffrey Combs) osallistua kilpailuun, jonka palkintona on veljelle tämän tarvitsema hoito. Epätoivoisena Iris päättää hyväksyä tarjouksen ja saapuu paikalle illalliskutsuille muiden kaltaistensa ihmisten kanssa. Pian vieraat saavatkin huomata, että peli on tappavaa laatua ja illallisen isäntä täysi sadisti. 


Tämän elokuvan asetelma toi hieman mieleen aiemmin esittelemäni Cluen: toisilleen tuntemattomat ihmiset kokoontuivat kartanoon salaperäisen isännän illalliskutsuille. Luonteeltaan tämä leffa oli tosin aivan eri maata, tässä ei huumoria tunnettu. Lähes heti illalliskutsujen alettua alkoi täysi kidutus Would You Rather -nimisen pelin merkeissä, jossa vieraat saivat mm. valita, että ottivatko itse sähköiskun vai antoivatko sen vierustoverille. Kilpailun edetessä haasteet vain pahenivat ja meno yltyi yhä raaemmaksi. Olen monesti aiemminkin sanonut, että en ole erityisesti ns. kidutuskauhun ystävä. Se on mielestäni aika tylsää ja alkaa nopeasti toistamaan itseään. Tämän tyylisissä elokuvissa on aina samoja juttuja ja myös tästä Would You Ratherista tuli tunne, että tämä on nähty aiemminkin. Tätä leffaa kuitenkin pelasti aika paljon Jeffrey Combs, jonka sadistinen hahmo toimi erittäin hyvin ja piti meininkiä kiinnostavana. Noin muuten hahmot (ehkä Irisia lukuun ottamatta) jäivät aika yhdentekeviksi, jonka vuoksi ei hirveästi jännittänyt, että kuka heistä nyt saakaan sen sähköiskun. Combsin hahmon lisäksi pidin tuosta tapahtumapaikasta, hämärän kartanon illallispöytä tuo heti hyvää kauhutunnelmaa. Would You Rather ei siis ole omia suosikkejani, mutta en sanoisi sitä kuitenkaan ihan huonoksikaan. Uskallan suositella kidutusleffojen ystäville!


2 comments:

  1. Jeffrey Combs. Se riittää syyksi minulle katsoa tämä pätkä pois.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on kyllä varsin hyvä syy katsoa tämä.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...