Sep 25, 2017

DVDs

Otetaan esittelyyn muutama poiminta kesän aikana tehdyistä leffahankinnoista.


Tämän kuvan kaikki leffat ovat löytöjä kirppikseltä. Kuvassa ensimmäisenä on The Golden Child (1986), jota en ole edes nähnyt, mutta jostain syystä törmäsin tähän toistuvasti vähän jokaisella kirppiksellä, niin lopulta päädyin sitten ostamaankin sen. Don't Tell Mom the Babysitter's Dead (1991) ja Fletch (1985) tuli katsottua aika hiljattain, mutta en ole varma, olinko nähnyt niitäkään aiemmin. Jälkimmäinen oli aika erinomainen, mutta tuo lapsenvahti oli vähän pettymys. Oli siinä sentään kivaa ysärimeininkiä! Alarivin The Cat o' Nine Tails (1971) sekä Ichi the Killer (2001) on yhä katsomatta ja tämä virhe pitäisi korjata mahdollisimman pian. Onnistuin myöskin löytämään kakkososan viime vuonna ostamalleni Merlin (1998) -minisarjalle. 


Tokassa kuvassa vähän kauhuhankintoja ja useampikin Night Visions -leffa. Ylärivin Starry Eyes (2014) tuli katsottua muutama vuosi sitten festareilla ja siitä arvostelu löytyy täältä. Among the Living (2014) oli samana vuonna näytillä ja siitä on arvosteltu täällä. Ylärivin kolmas Excision (2012) on vielä näkemättä. Alarivin mainio Witching and Bitching (2013) tuli nähtyä Espoo Ciné -festareilla, siitä täällä. Keskimmäinen Roar (1981) ei ole varsinaisesti Night Visions -julkaisu, mutta näin sen viime vuoden festareilla, siitä täällä. Nämä kaikki viisi elokuvaa ostin uusina erinäisistä kesän tapahtumista. Viimeisenä kuvassa on Cut (2000), jonka olen nähnyt joskus aikoinaan tv:stä. Muistelin, että se oli huono, mutta halusin nähdä sen uudestaan ja kirppariltä löytyi halvalla. Olihan se huono toisellakin katsomalla, mutta jostain syystä pidän siitä silti. 


Viimeisen kuvan ylärivistä löytyy The Mirror Crack'd (1980), jota en ole nähnyt ennen, mutta se herätti mielenkiinnon. Vierellä olevat Breakfast at Tiffany's (1961) ja Frances (1981) ovat hienoja useasti nähtyjä elokuvia, mutta jostakin syystä ne vielä puuttuivat hyllystä. Alarivin elokuvista en ole nähnyt yhtäkään. Vaikka lasken Jack Nicholsonin yhdeksi lempinäyttelijäkseni, on minulta silti useampikin miehen leffa näkemättä, kuten tämä About Schmidt (2002). Keskellä oleva 2000-luvun Salem's Lot (2004) -minisarja on vielä katsomatta, mutta haluan ennen siihen paneutumista katsella uudestaan sen vanhemman version. K-PAX (2001) taas on leffa, jota kaverini on suositellut varmaan siitä lähtien kun se oli vielä uusi. Josko sen nyt sitten vihdoin katsoisi. Kaikki tämän kuvan leffat ovat myöskin kirppislöytöjä. 

---

Lopuksi vielä sellainen tiedote, että tänä vuonna halloweenin kauhuputki palaa taas blogiin! Tällä kertaa koko lokakuu omistetaan kauhuleffoille ja vähintään kerran viikossa blogiin ilmestyy kauhuleffa-arvostelu. Kauhuilu alkaa siis ensi viikolla ja jatkuu aina 31.10.2017 asti!

7 comments:

 1. Löysit Merlinin jatkeen (olipa hävyttömästi sanottu) näköjään. Koko sarja sen suhteen koossa. Hienoa, heh.

  Tuo Nicholsonin About Schmidt on varsin mainio tapaus, joskin samalla hitusen surumielinenkin. Salem's Lot minisarja taasen ihan ookoo, vaikka originaalista enemmän pidänkin. K-Pax on sekin mielestäni hyvä pätkä, joten saas nähdä mitä siitä tykkäät. Ei ollenkaan hassumpia hankintoja nääs.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että näistä näkemättömistäkin voisi löytyä hyvää katseltavaa.

   Niin ja kiitos vain kun tuolloin aiemmin tulit tänne kertomaan Merlinin jatkeesta, niin osasin etsiä sellaista!

   Delete
 2. Tuo Salem's Lotin versio on ihan siedettävä, ei kuitenkaan mitenkään muistiin pureutuva teos ja muutaman vuoden päästä reaktiosi sen kohdalla lienee "ai, sellainenkin oli? Enpä muistanutkaan."

  About Schmidt on tuttua Alexander Paynea, että jos muut hänen elokuvansa maittavat niin varmasti sekin. Se kuuluu niihin ns. hiljaisiin elokuviin kuten Broken Flowers ja The Straight Story jossa näyttelijä ns. paljastaa ikänsä ja haurautensa. Hyvä musiikki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tuo About Schmidt pitää selvästi ottaa pikaisesti katseluun, kuulostaa oikein hyvältä.

   Delete
 3. Toi Kultainen lapsi oli ihan mun lempileffoja lapsena. Pitääkin pitää silmät auki kirppiksellä jos osuisi omallekin kohdalle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä ainakin onnistuin törmäämään lukuisiin kappaleisiin ennen kuin ostin sen. :) Toivottavasti löytyy!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...