Aug 16, 2014

DVD

Tein jälleen yhden uuden hankinnan liian täyteen leffahyllyyni, mutta tämäkin on sellainen dvd, jota olen jo pidemmän aikaa haikaillut kokoelmiini. Etsin tätä itseasiassa ympäri Seattlea, sillä oletin, että sieltä jos mistä sen voisi löytää! Ei löytynyt, mutta onneksi sain sen tilattua nettikaupasta ja vieläpä R2-julkaisuna. Kyseessähän on siis dokumentti nimeltään Hype! (1996), jota hehkutinkin jo alkuvuodesta täällä. En toista itseäni enempää, mutta suosittelen tätä yhä erittäin suuresti hyvän musiikin ystäville!


Pienoinen pettymys oli kuitenkin se, että toisin kuin nettikaupan kuvassa, ei tässä julkaisussa ollutkaan dokumentin hienoa alkuperäistä kansikuvaa. Olen aiemminkin kertonut miten tarkka olen siitä, minkälaiset kannet haluan hyllyyni päätyviin kirjoihin; en voi sietää sitä, että kirjan kanteen laitetaan myöhemmin julkaistujen elokuvien/tv-sarjojen kuvia! Jep, ihan varmasti moni kirja myy paremmin, kun siinä on kannessa se elokuvista tuttu Elijah Wood, mutta onko silti pakko. Eikä asiaan vaikuta se, onko se kirjasta tehty elokuva nyt sitten hyvä vai huono, mutta kun se ei vain ole sen alkuperäistekstin kuva! Hieman sama pätee elokuvienkin kansiin, monesti jostain syystä hienot alkuperäiset kansitaiteet vaihdetaan huomattavasti huonompiin kuvitukset uusissa julkaisussa. Monille tuttu surullinen esimerkki tästä on vanhemmat kauhuelokuvat, joilla on ollut todella upeat kansikuvat vhs-julkaisuissa, mutta jostain syystä myöhempiin dvd-julkaisuihin halutaan erilaiset ja huonot kannet. Liian usein hienot piirrokset vaihdetaan rivistöön näyttelijöiden kasvokuvia.


Palatakseni tähän hankkimaani Hypeen, en tosiaan ymmärrä miksi sen hieno alkuperäinen julistekuva on haluttu vaihtaa toiseen tässä julkaisussa. Tai no ymmärränhän minä tavallaan, toki koko kansan tuntema Kurt Cobain myy paremmin kuin ihmismassa, josta ei voi tunnistaa yksiäkään kasvoja. Mutta kun tämä ei ole dokumentti Kurt Cobainista tai Nirvanasta! Kyllä Cobain tietysti mainitaan tässä, mutta niin mainitaan kymmeniä ja kymmeniä muitakin seattlelaisia muusikkoja. Cobain on kuitenkin vain pieni osa tätä kokonaisuutta. Monesta eri bändistä kertovan dokumentin kanteen on aika ikävä nostaa yksi jotenkin jalustalle, vaikka se se eniten menestynein olisikin. Vielä kun tässä dokumentissa on vähän pointtinakin se, että oli niitä muitakin bändejä kuin suurimmat nimet! Typerää ja harhaanjohtavaa vieläpä. (Vähän sama kuin jossain pikkuleffassa vilahdukselta nähty ison nimen naama laitetaan kansikuvassa eniten esille...) Niin ja kun vieläpä olisi jo olemassa todella hieno alkuperäinen juliste, mikä olisi varmasti ollut helppo kopioida tämänkin julkaisun kansikuvaksi! Höh sanon minä!

5 comments:

 1. No ainakin Kurt Cobainin tunkeminen noin näkyvästi kansiin antaa oikean kuvan termistä hype.

  Kansikuvien muutoksista puheen ollen, tuo House on Haunted Hill on sentään vielä suht' ok, mutta etenkin Bond-leffojen aiempien piirroskansien muuttaminen valokuviksi on suoranainen rikos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ei tuo House on Haunted Hillin muutos ole mitenkään pahimmasta päästä. (Tosin en siltikään ymmärrä miksi se on pitänyt muuttaa kun on jo valmiiksi olemassa varsin hyvä kuva.) En vaan keksinyt yhtäkkiä mitään parempaa esimerkkitapausta, vaikka niitä valitettavasti löytyy.

   Delete
 2. Jotkut puulaakithan (ekana tulee mieleen Arrow) on päätynyt printtaamaan kaksipuolisia kansilehtiä, sekä puristisempaan että suurpiirteisempään makuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijaa, enpä muista sellaiseen törmänneeni! (Arvaa kävinkö tarkistamassa josko Hypeni kansilehdestä löytyisi toiselta puolelta se oikea kuva.)

   Delete
  2. Saisi olla yleisempi käytäntö, suurin osahan kansitaiteesta on kamalaa. Siis näin objektiivisesti arvioituna :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...