Nov 10, 2013

Hollywood

Yritän taas pikkuhiljaa päästä normaaliin leffabloggailuun kiinni, mutta sitä ennen voisin vielä nostaa ylös muutamia juttuja menneen reissun varrelta. Elokuvat kun oli aika iso teema erityisesti Los Angelesissa, niin tässä joitakin poimintoja kuvien muodossa.  


Ensinnäkin hotelli, jossa majoituttiin Hollywoodissa, oli aika merkittävä rakennus elokuvienkin kannalta. Tämän Hollywood Roosevelt -hotellin juhlasalissa on mm. järjestetty vuonna 1929 ihan ensimmäinen Oscar-gaala! Lisäksi rakennuksessa on majoittunut vuosien varrella elokuva-alan melkoisen isoja nimiä ja itseasiassa pari vuotta hotellissa asuneen Marilyn Monroen sanotaan yhä kummittelevan kyseisessä hotellissa. (Ei näkynyt.) Muutenkin hotelli on aika korkealla kummittelevien hotellien listalla!

Hotellin aulaa, tämän suihkulähteen ympärillä kuulemma tanssahtelee kummitustyttö.
Hotellin Blossom Room, jossa ensimmäinen Oscar-gaala järjestettiin.
Walk of Fame -tähdet kulkivat hotellin edestä ja rakennusta vastapäätä sijaitsi Chinese Theatre, jonka edustalla on ne legendaariset Hollywood-tähtien jalan- ja kädenjäljet betoniin painettuna. Ihan vieressä on myös Dolby Theater, jossa Oscar-gaalat on järjestetty viimeisen reilun kymmenen vuoden ajan. Kävin Dolby Theaterissa opastetulla kierroksella, jossa pääsi mm. kävelemään esiintymislavalla, mutta paikassa ei saanut ottaa valokuvia. Tällä kadunpätkällä oli muuten monina iltoina tie suljettu ja leviteltiin punaisia mattoja ja limusiineja pörräsi, siellä kun järjestetään paljon ensi-iltoja. Ainakin Ender's Gamen ensi-iltahuumaa päästiin vähän kokemaan.

Jack Nicholsonin tähti sijaitsi nakkikioskin edessä...

Chinese Theatre



Dolby Theatre sijaitsi ostoskeskuksessa, sen sisällä ja vieressä olevat kaupat vain peitetään verhoilla gaalan ajaksi.
Parilla elokuvastudiolla tuli myöskin vierailtua, vaikka Universal Studios nyt yleisölle onkin lähinnä onkin vain huvipuisto leffa-aiheisilla laitteilla. Warner Bros -studioiden kierrokselle sen sijaan pääsi näkemään ihan oikeita studioita lavasteineen. Yksi mielenkiintoisimmista oli studion sisällä kuitenkin ulkotiloissa oleva tyhjä kaupunki, jota käytetään hyvin monissa leffoissa ja tv-sarjoissa milloin minäkin kaupunkina. Kuvausporukka muokkaa sitä sitten aina tarpeidensa mukaan ja kuvausten päätettyä palauttavat sen taas neutraaliksi kaupungiksi. Tämä oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään, niin monien leffojen kaupungeissa kun on tästä johtuen ihan samanlainen rakenne! Päästiin myös pyörimään Miehenpuolikkaiden studiolle, uudehkon The Fosters -sarjan taloon ja Frendien kahvilaan. Kaikki näytti hämmentävän pieneltä livenä.

Universal Studios oli koristeltu Halloweenin kunniaksi kauhuteemalla!
No just se DeLorean!
Warner Bros -studiot
Tässä lavastekaupungissa oli kuvattu ainakin Spider-Mania.
Central Perkin sohva testattu!
Joitakin kuvauspaikkoja kävin ihan muuten vaan metsästämässä lähiseudulta, joista sen Elm Street -talon kuvan julkaisinkin aiemmin. Kävin myöskin John Marshall High Schoolin lähistöllä pörräämässä, siellä kun on kuvattu lukuisia leffoja (A Nightmare on Elm Street, Rebel Without a Cause, Bachelor Party, Can't Hardly Wait, Pretty in Pink, Grease, Girls Just Want to Have Fun, Space Jam...). Valitettavasti vaan sinne ei päässyt lähimaillekaan ellei ollut koulun oppilas, niin tuli vaan ihasteltua koulun koriskenttää ja tylsää ulkoseinää, joka sekin oli rakennustelineiden peittämä. Kuvia ei siis ole, mutta tulipahan käytyä!

5 comments:

 1. Tässä mietin, josko Jaska olisi käynyt nauttimassa muutamat nakit sillä kioskilla? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse jaksoin aluksi vähän paheksua kiskan sijaintia, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että Nicholson kyllä vaikuttaa mieheltä, joka arvostaa hyvää nakkisämpylää ja paikkahan on mitä mainion!

   Delete
 2. Hauska tuo Shirley Templen laatta. Terveisiä kaukaa menneisyydestä. Olisi hauska itsekin joskus vierailla tuolla Hollywoodissa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on tosiaan ehtinyt jo muutaman vuosikymmenen pitää paikkaansa. :) Ja visiittiä Hollywoodiin en voi kuin suositella!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...