Jul 8, 2013

Monthly Short Reviews

Nyt kun mennään puoliväliä näiden kuukausittaisten miniarvostelujen kanssa, voisin hieman jakaa omia ajatuksiani tästä puuhasta.


 • Olen yhä aivan täysin pulassa tähdityksien kanssa ihan jokaisen leffan kohdalla. Otin jo käyttöön puolikkaatkin tähdet, mutta vaikeaa on. Huomaan antavani esimerkiksi kaksi tähteä sekä elokuville joista en ihan hirveästi välittänyt että elokuville joista pidin. Siis silloin jos yksi tähti tuntuu liian vähältä tai kolme liian paljolta. Alkuperäinen asteikkonihan oli tämä: * en pidä, ** ihan hyvä, *** hyvä, **** loistava, ***** parasta.
 • Tarkoituksena oli saada kaikista suurinpiirtein saman verran sanottavaa, mutta se on mahdotonta, koska, noh, minulla ei vaan ole kaikista saman verran sanottavaa. Toiset tekisi mieli kuitata yhdellä sanalla ja kuten varmaan olette huomanneet, joistain rönsyilee juttua melkein oman postauksen verran.
 • Hyvä suunnitelmanihan oli kirjoittaa jokaisesta katsotusta elokuvasta pari ajatusta muistiin heti ne katsottuani, jotta koosteen kirjoittaminen helpottuisi. Todellisuudessa kuun päätyttyä minulla on yhä vain se lista katsottujen elokuvien nimiä, joista yritän muistella, että mistähän tämä edes kertoi.
 • Blogin sisältö tuntuu vähän liian yksipuoliselta ja raskaalta nyt kun ilmestyy vain arvosteluja toisensa perään. Aiemmin vaihtelua tuli esimerkiksi niistä 100 Movie Facts About Me -listoista ja Movie Monday -haasteista, mutta nyt tuo kuukausittainenkin julkaisu on vain lista arvosteluja. 
 • Katsotuista elokuvista en nyt vielä kommentoi sen ihmeemmin, ehkä sitten vuoden lopussa analyysia siitä puolesta. Yksi juttu kuitenkin: joku on mahdollisesti huomannutkin (jos joku nyt yleensäkään jaksaa noita koosteita lukea), että jokaiselta kuukaudelta löytyy muutama leffa jonka kuittaan turhaksi hömppäleffaksi. Syy: katson näitä typeriä leffoja yöllä saadakseni unta. Saatan katsella samaa leffaa monta yötä peräkkäin, koska olen (onneksi) nukahtanut jossain vaiheessa kesken elokuvan.

4 comments:

 1. Kirpparilöydökset, kirjat, pelit, sarjakuvat yms. ovat omalla kohdalla ainakin sellaisia juttuja, joilla saan edes hieman vaihtelua omiin postauksiini. En tiedä toimisiko se sinun kohdallasi, mutta kokeillahan aina voi. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leffaostoksia olen itsekin pitänyt vähän vaihteluna täällä, mutta piru vie kun ei ole tullut niitäkään tehtyä vähään aikaan! :D Noin muuten minä vähän vielä omalla kohdallani jarruttelen venytystä muihin aihepiireihin kuin elokuviin. Tosin sillähän sitä vaihtelua tosiaan saisi..

   Delete
 2. Itsekin inhoan tähtien antamista, kun ne periaatteessa pelkistävät (aina välillä) perustellunkin näkemyksen pelkäksi lonkalta nakkaamiseksi. Pidän niitä pikemminkin arvostelijan omia mieltymyksiä peilaavina suosituksina leffan katsomisesta kuin objektiivisina totuuksina.

  en tiedä, kuinka mielekästä on pyrkiä tasapituisiin teksteihin, jollei leffoja sitten arvostele ammatikseen. Joissain tapauksissa mielenkiinto kohdistuu useampaan asiaan (erikoinen tarina, poikkeuksellinen tekniikka, spesiaalikökkö juoniaukko) kuin tavanomaisempien rainojen kohdalla. Oikeastaan kaikkein eniten sanottavaa tuntuisi olevan tähdistön (jompaan kumpaan) ääripäihin sijoittuvista pätkistä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä mikä tuossa tähtien antamisessa onkin niin vaikeaa. Vaikka tiedän mitä mieltä olen ollut, niin siihen ei vaan tunnu koskaan olevan sopivaa tähtimäärää!

   Totta muuten tuo, että niistä ääripäiden leffoista tuntuu olevan eniten sanottavaa. Ellei sekin raja ylity, eikä kykene enää kuin "Parasta!" tai "Sontaa!" kommentteihin. :P

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...