Nov 9, 2011

Movie Monday #24 - Eläinystävämme

Viikon Movie Monday -haasteessa kysellään lapsuuden eläinaiheisista elokuvista ja esitettiin myös kysymys: Olitko sinä niitä lapsia jotka kuluttivat juuri eläinaiheiset VHS:t puhki? En ollut, en itseasiassa ollut muutenkaan oikein eläinihmisiä lapsena. Disneyn piirretyissäkin tykkäsin enemmän niistä, missä oli ihmishahmoja pääosissa. Mieleeni kuitenkin tuli yksi tietty elokuvasta tuttu eläin, jonka olisin halunnut omakseni.


Päättymättömän tarinan Falkor! Epäilyttävästi lentävältä koiralta näyttävä Falkor on itseasiassa lohikäärme ja sellaisen minä olisin lapsena voinut ottaa. Iso, kiltti, rohkea, pehmeä ja lentävä olento! Falkor esiintyi ensin elokuvassa Die unendliche Geschichte (1984) ja myöhemmin sen jatko-osassa The Neverending Story II: The Next Chapter (1990). Olen aikoinaan nähnyt ensin jatko-osan ja vaikka se onkin yleisesti melko haukuttu leffa, oli se lapsena ihan lempileffojani. Kummankin näkemisestä on nyt jo vuosia, mutta tähän haasteeseen katseltujen videoiden ja kuvien aiheuttaman ikävän vuoksi taidankin ottaa nämä seuraavaksi katseluun.



edit: Niin no siis, eläinelokuviksi en sitten kuitenkaan laskenut piirrettyjä, joista ensimmäisiä eläinaiheisia suosikkeja esitelty täällä.

Kuva: listal.com

2 comments:

  1. Vähänkö tykkäsin elokuvasta! Oma vhs on myös suhteellisen heikossa hapessa. Ihana Falkor! <3

    ReplyDelete
  2. Tahdon katsoa nämä molemmat nyt mahdollisimman pian, että näen tykkäänkö yhtä paljon vieläkin!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...