Jun 2, 2015

Do not open until 1985

Menin tuossa täyttämään pyöreitä vuosia (muistaakseni ja laskujeni mukaan 20), mutta en halunnut järjestää mitään kovin perinteisiä juhlia. Sain mainion idean täysin itseni näköisiin juhliin ja järjestinkin siis ystävilleni leffaillan! Vuokrasin tätä varten pienen parinkymmenen henkilön elokuvateatterin vain meidän käyttöömme yhdeksi illaksi.


Katsottaviksi elokuviksi valitsin omasta hyllystäni kasan vuonna 1985 julkaistuja elokuvia. Tuo syntymävuoteni on ollut varsin mainio elokuvavuosi, joten hyviä vaihtoehtoja löytyi runsaasti. Alla olevasta julistekuvasta näkyy, mitä kaikkea oli mukana, mutta vain puolethan niistä oikeasti ehdittiin katselemaan. Illan mittaan kankaalla näkyivät Re-Animator, European Vacation, Weird Science, Uuno Epsanjassa, Back to the Future ja A Nightmare on Elm Street 2. Osa porukasta taisi istua kaikki leffat läpi, mutta itse ehdin katselemaan näistä ehkä 2,5 elokuvaa. Tuo julisteseinä toimi muuten vieraskirjanakin: jokainen vierailija sai vetää tussilla nimmarin haluamaansa julisteeseen.


Perinteisen synttärikakun lisäksi tarjolla oli tietysti helppoa leffaevästä: popcornia mausteilla, suolatikkuja, karkkeja ja tölkkilimuja. Epäröin hieman etukäteen, että jaksaako joku muukin nököttää koko illan leffateatterissa, mutta sain tästä leffaillasta vain kiitosta ja kehuja kaikilta vierailta. Ehkä tästä jollekin toisellekin ideaa hieman erilaisiin juhliin?!

8 comments:

 1. Hauska tuo sinun ideasi :D. Onnittelut myös merkkipäiväsi johdosta nääs :D

  ReplyDelete
 2. Onnea! ...ja onpa hauska idea - ite olen kanssa monta vuotta miettinyt jotain tuollaista, kun ei nuo perinteiset juhlanviettotavat kanssa itselle mitään ominta ole, mutta juuri kuten sinäkin - niin minullakin on ollut epäilykseni siitä, että jaksaisiko joku juhlaporukka sitten istua niitä leffoja läpi. Mutta hyvä tietää, että konsepti toimii xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Näissä juhlissani jokainen sai vähän vapaasti päättää, että kuinka paljon siellä salissa istuu. Jotkut kävivät katsomassa vain osaksi jotain leffaa ja hengailivat muutoin juttelemassa ulkopuolella/ulkona. Toiset sitten tosiaan taas viihtyivät salin puolella aina kun siellä pyöri jotakin. Veikkaan, että on ihan hyvä antaa tällainen vapaus liikkumiseen, ettei vaadi kaikkien istua hiljaa penkissä aina kun on elokuva kesken. :D

   Delete
 3. Onneksi olkoon pyöreiden vuosien johdosta!

  Eikös tää ole se Otaniemen kinematografinen kabinetti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia!

   Kyllä vain, oli varsin passelit tilat juuri tähän tarkoituksen.

   Delete
 4. Mainio idea ja onneksi olkoon.

  "It's not the years, honey, it's the mileage."

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...