Jul 30, 2012

You're way too conservative for that girl. She's been around and seen things we've only read about in books.

Chasing Amy (1997) on vähän draamapainotteisempi elokuva Kevin Smithiltä. Holden (Ben Affleck) ja Banky (Jason Lee) ovat sarjakuvataiteilijoita ja parhaita kaveruksia. He ovat yhdessä edustamassa sarjakuvatapahtumassa, kun Holden tapaakin Alyssan (Joey Lauren Adams), johon tämä ihastuu välittömästi. Pian Holdenille kuitenkin selviää, että Alyssa tykkääkin tytöistä, mutta he jatkavat toistensa tapailua ainakin ystävinä. Banky ei pidä siitä, että Holden on aina Alyssan seurassa ja Holdenia raastaa itseäänkin se, ettei voi saada tyttöä itselleen. Myös Alyssan villistä menneisyydestä alkaa tulla rasite heidän välilleen.


Silläkin uhalla, että olen tällä lausunnolla täysin juntti, niin mielestäni Chasing Amy ei ole Kevin Smithin parhaimmistoa. Tähän viitataan monissa paikoissa Smithin parhaana leffana ja ymmärrän kyllä sen arvostuksen, onhan leffa vakavampi ja siinä käsitellään isoja aiheita ja joo, se on hyvä, mutta se ei vaan ole oma suosikkini tältä komedian taiturilta. Onhan kyseessä toki laadukas draamaelokuva ja ehdottomasti hyvänä puolena tässä elokuvassa on se, että vaikka kyseessä on samalla romanttinen ja komediallinen elokuva, ei tämä tosiaankaan ole mikään hömppä romcom. Leffa on realistisen tuntuinen ja erityisesti päähenkilöt ovat hyvin aidon oloisia. Kevyellä otteella tässä käsitellään rakkauden ja seksuaalisuuden hankaluutta aika ajattomalla tavalla, vaikka ysäriys nyt tietysti paistaakin esimerkiksi ihan ihmisten vaatteista ja kampauksista. Vaikka Chasing Amy on tyylillisesti vähän erilainen kuin edelliset Smith-leffat, on tämäkin tavallaan jatkoa niille ja viittauksia aiempien leffojen henkilöihin ja tapahtumiin löytyy tästäkin. Tätä leffaa voisi suositella niille, jotka ei kaipaa ihan niin huumoripläjäystä vaikka tästäkin jokuset hyvät naurut irtoavat.


P.S. Jo toinen uni Jayn ja Silent Bobin seurassa, tällä kertaa teimme yhdessä radio-ohjelmaa. Näiden leffojen lisäksi olen viime päivinä kuunnellut tuntitolkulla pari vuotta vanhoja Jay & Silent Bob Get Old -SModcasteja (äärimmäisen mielenkiintoisia, suosittelen), jolla on luultavasti vaikutuksensa asiaan.

1 comment:

  1. I always appreciate a great article or piece of writing. Thanks for the contribution.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...