Mar 10, 2013

After all, you cannot know the strength of your faith until it is tested.

Life of Pi (2012) on Ang Leen ohjaama, Yann Martelin kirjaan perustuva elokuva. Pi (Suraj Sharma)  on meriteitse matkalla perheensä ja heidän eläintarhan eläimien kanssa Intiasta Amerikkaan. Laiva kuitenkin haaksirikkoutuu ja Pi selviää parin eläimen kanssa pienelle pelastusveneelle. Lopulta nuori Pi on kahden vaarallisen ja aggressiivisen bengalintiikerin kanssa pienessä veneessä keskellä aavaa merta.


Tämä Piin elämä oli Oscar-ehdokkaana peräti 11 kategoriasta ja voittikin sitten neljä pystiä, joista yksi oli Ang Leelle parhaasta ohjauksesta. Nyt elokuvan nähtyäni voin varmuudella todeta, että ainakin ne ansaitut palkinnot tulivat tälle ihan syystä. Life of Pi oli elämys, se ei ollut pelkkä elokuva, vaan todellakin hieno elämys. Se näytti kerrassaan upealta, onneksi menin vielä katsomaan tämän elokuvateatterissa, sillä se 3D toi elokuvaan todella vaikuttavan lisän. Tarina tässä oli todella kaunis ja koskettava, ja vaikka en kirjaa olekaan lukenut, niin uskaltaisin väittää, että sen tarina on tuotu hienosti myös elokuvamuotoon. Olin elokuvan aikana monta kertaa pala kurkussa, sillä eläimet saavat minut herkistymään elokuvissa (toisin kuin ihmiset, heh) ja tässä oli monta aika koskettavaa kohtaa liittyen tuohon tiikeriin. Koko tarina ei kuitenkaan ole vain sitä ihmisen, eläimen ja meren kohtaamisen seuraamista, vaan teemana on myös nuoren Pin pohdinnot esimerkiksi eri uskonnoista, joista tämä on poiminut aatteita elämäänsä. Elokuvassa oli myös upea värimaailma ja meri oli saatu samalla äärimmäisen kiehtovaksi ja pelottavaksikin. Sellaisena minä sen koenkin, laivalla ollessa tykkään tuijotella kannelta merelle, mutta olisi ihan kamalaa itse joutua sinne meren armoille. Elokuvassa meri pitikin sisällään melkoisia ihmeellisyyksiä, joten tämäkin puoli oli siis erinomaisesti toteutettu! En keksi tästä elokuvasta mitään huonoa sanottavaa ja suosittelen sitä kaikille - niin ja mikäli vain mahdollista, niin katsomaan sen vielä elokuvateatterissa 3D-lasit päässä. Tosin Life of Pi näyttää varmasti hienolta myös omalta tv-ruudulta, eikä se sen taianomainen tarina ainakaan katoa  mihinkään.


Life of Pi tuli itseasiassa katsottua vähän erikoisemmissa olosuhteissa, näin nimittäin tämän Pii elun, Tallinnassa sijaitsevassa Solaris Kino -elokuvateatterissa. (Oli kivaa seilata merellä elokuvan jälkeen!) Tämä oli siis ensimmäinen visiittini virolaiseen leffateatteriin ja mielestäni on aina hauskaa eri maiden elokuvateattereissa tarkkailla paikallisten elokuvakäyttäytymistä. Suomessa ollaan hyvin rauhallisesti elokuvan aikana verrattuna moniin muihin maihin, mutta niin näemmä ollaan Virossakin. Salissa nimittäin vallitsi aivan täydellinen hiljaisuus heti kun mainokset päättyivät! Vaikka elokuvassa oli monia vähän hiljaisempia kohtauksia, ei mistään kuulunut edes minkäänlaista popcornin rouskutusta tai karkkipussin rapinaa. Toki kyseessä oli arki-ilta pienessä salissa, mutta silti se hiljaisuus oli melkein hämmentävä. Hinnat ainakin tässä teatterissa olivat huomattavasti Suomen teattereita edullisempia, arki-iltana Suomessa 3D-lippu on noin 13 €, Tallinnan Solaris Kinossa lippu oli 7 € ja jo 12 eurolla olisi saanut Elamus Maximus 3D -lipun, johon sisältyy popcornit, juoma sekä karkkipussi. Virossa siis elokuvat onneksi näytetään alkuperäiskielellä ja alareunassa kulkevat tekstitykset viroksi ja venäjäksi. Itse olen kyllä tottunut katsomaan leffoja myös ilman tekstityksiä, mutta tähän toi vähän lisähaastetta olla välittämättä niistä tekstityksistä ja erityisesti olla huvittumatta vironkielisistä ilmaisusta. Solariksen 3D-lasit olivat myös ihan miellyttävän tuntuiset päässä, saattoivat jopa olla samaiset, joita Finnkinolla on nykyään käytössä. Voin siis ihan suositella vierailua Solaris Kinoon jos on Tallinnassa käymässä. Ikävä kyllä sinne ei saanut Suomesta käsin hankittua lippuja, joten kannattaa käydä ajoissa paikan päällä ostamassa liput mikäli haluaa hyville paikoille.




Kuvat: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...