Sep 5, 2011

I was downsized. I’m here to make sure that never happens again.

Larry Crowne - uusi mahdollisuus (2011) on Tom Hanksin ohjaama romanttinen komedia, jota mies itse tähdittääkin Julia Robertsin kanssa. Larry (Hanks) saa yllättäen potkut työstään jättimarketin työntekijänä koulutuksen puutteen vuoksi. Kohtaloonsa pettyneenä mies lähtee takaisin koulun penkille ja päätyy kauniin professorin (Roberts) puhekurssille. Professorin elämä ei sekään ole kovin hohdokasta ja tämä kääntyykin kotiin päästyään mielummin kylmän drinkin kuin laiskasti kotona työskentelevän aviomiehensä puoleen. Katkeroituneen professorin lisäksi Larry tapaa mm. nuoren motoristitytön (Gugu Mbatha-Raw), joka kutsuu Larryn ajelulle jenginsä kanssa ja muutenkin viihtyy yllättävän hyvin tämän seurassa saaden niin professorin kuin oman poikaystävänsä ihmettelemään parivaljakon suhdetta.


Larry Crowne oli leffavalinnakseni aika erikoinen, sillä en osaa ihan hirveästi arvostaa näitä romanttisia komedioita. Kiinnosti kuitenkin nähdä pitkästä aikaa Tom Hanksia kankaalla ja haluttiin leffaseuran kanssa valita jotain kevyttä katseltavaa pitkän päivän päätteeksi. Tiesin siis jo valmiiksi, että tämä nyt ei tule olemaan ihan juttuni. Siitäkin huolimatta onnistuin pettymään, tämä ei vaan ollut millään asteella leffa itseäni varten. Sen vitsit olivat niin typeriä, että päähän sattui. Sen juoni oli niin ennalta-arvattava, että päähän sattui. Lähes kaikki hahmot olivat typerästi kirjoitettuja, eikä oikein mikään toiminut. Näyttelijät olivat ihan hyviä, mutta ne hahmot typeriä. Loppu oli juuri sellainen kuin saattoi odottaa, lässyn lässyn. Suurimman toivoni pistin Tom Hanksille, mutta sekään ei päässyt loistamaan millään tavalla, vaan tämän roolisuoritus oli tylsän tasainen. Larry Crowne oli täysin yllätyksetön elokuva.


En kuitenkaan itse tykkää lukea kauhuelokuvien arvosteluja sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät erityisesti osaa arvostaa kauhua noin yleisestikään ottaen. Näitä näkee joissakin lehdissä ja kauhun osuessa kohdalle tuntuu se arvosteluasteikko loppuvan viimeistään kahteen tähteen. Siksi pyrin aina arviomaan elokuvia omassa genressään ja samoin pyrin näiden omien henkilökohtaisten tunnelmieni  lisäksi ottamaan huomioon yleisen mielipiteen. Tiedostaen oman asenteeni romkomeihin, tajusin sen, että vaikka itselleni olikin tuskallista katsoa näitä Larry Crownen hehheh-vitsejä, tuntui suurin osa tuosta täydestä leffasalista ymmärtävän vitsien päälle. Salissa nauroi iso osa katsojista ihan katketaakseen lukuisia kertoja! Ne, jotka pitävät kevyistä romanttisista komedioista luultavasti viihtyvät myös tämän pätkän parissa. Ehkä se tarinoiden ennalta-arvattavuus on jollain tavalla juuri sitä romanttisten komedioiden taikaa, joka vetoaa tiettyihin katsojiin. Niille, joille genre ei oikein muutenkaan uppoa, en erityisemmin suosittele Larry Crownea, sillä tällä ei vaan ole mitään uutta annettavaa - eikä tämä tunnu erottuvan vastaavanlaisten elokuvien joukosta millään tavalla.Kuvat: larrycrowne.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...